Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chris Froome kan få et tidlig forsprang i Tour de France 2015

Starter med tempoetappe.

SJEF: Tour de France-direktør Christian Prudhomme bekrefter at 2015-utgaven av etapperittet vil starte med en tempoetappe. Foto: REUTERS/Christian Hartmann/NTB Scanpix
SJEF: Tour de France-direktør Christian Prudhomme bekrefter at 2015-utgaven av etapperittet vil starte med en tempoetappe. Foto: REUTERS/Christian Hartmann/NTB Scanpix Vis mer

Tour de France-arrangørene bekreftet torsdag at åpningsetappen i 2015 vil være en individuell tempoetappe. Den vil sykles i Nederland.

For tre uker siden annonserte Amaruy Sports Organisation (ASO) at Utrecht i Nederland blir stedet for starten av Tour de France i 2015. Torsdag kom de med nok en avsløring.

- Etter to utgaver med vanlige etapper i åpningen vender vi nå tilbake til den tradisjonelle tempoetappen, sa rittdirektør Christian Prudhomme.

Etappen vil ikke være en prolog, noe som betyr at ryttere kan komme utenfor tidsgrensen. For at en etappe skal kunne være en prolog kan den ikke overstige åtte kilometer, ifølge Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

At rittet åpner med tempo gjør at ryttere som blant andre Chris Froome allerede tidlig i rittet vil få et forsprang på andre konkurrenter.

(NTB)