Chris Froome trakk seg fra Il Lombardia

Ryggskade setter Tour de France-vinneren utenfor.

 RYGGVONDT:  Sky-rytter Chris Froome sliter med en skade i ryggen, og måtte trekke seg fra verdenstourrittet Il Lombardia. Foto: Garrett W. Ellwood / Getty Images / AFP
RYGGVONDT: Sky-rytter Chris Froome sliter med en skade i ryggen, og måtte trekke seg fra verdenstourrittet Il Lombardia. Foto: Garrett W. Ellwood / Getty Images / AFPVis mer

Det var Sky-laget selv som meldte at Froome hadde kastet kortene i forhold til å kjøre dette rittet i sesongavslutningen.

- Det var etter en legeundersøkelse det ble klart at Froome lider av en betennelse i ryggen. Derfor er det helt uaktuelt for ham å kjøre rittet i Italia, sa Skys lege Alan Farrell lørdag.

Sist helg brøt Froome fellesstarten i VM under svært fuktige forhold i Firenze. Det er ikke sagt noe om at han kjente ryggplagene allerede da, men VM-rittet var spesielt, for de andre sju britiske rytterne som stilte i VM-fellesstarten brøt også.

Il Lombardia er det siste verdenstourrittet i år. Sammenlagt i verdenstouren er det briten som leder med 80 poeng til gode på Joaquin Rodriguez.

(NTB)