Chris Froome vant Criterium du Dauphine - viser storform før Tour de France

De Marchi vant siste etappe, mens Froome spurtet til andreplass og sikret sammenlagtseieren.

VANT: Sky-rytter Chris Froome spurtet til andreplass i dag, og sikret sammenlagtseieren i Criterium du Dauphine. Det lover godt for Edvald Boasson Hagens lagkamerat før Tour de France starter om knappe 20 dager. Foto: AP Photo/Gian Mattia D'Alberto
VANT: Sky-rytter Chris Froome spurtet til andreplass i dag, og sikret sammenlagtseieren i Criterium du Dauphine. Det lover godt for Edvald Boasson Hagens lagkamerat før Tour de France starter om knappe 20 dager. Foto: AP Photo/Gian Mattia D'AlbertoVis mer

Sky-rytteren Chris Froome hadde ingen problemer med å forsvare ledertrøyen på siste etappe av Critérium du Dauphiné.

Søndag måtte han riktig nok finne seg i å komme noe i skyggen av italieneren Alessandro De Marchi. Den 27-årige Cannondale-syklisten rykket fra 4,5 kilometer før mål og kunne juble for etappeseier.

Froome prøvde å trekke Richie Porte til etappeseier, men lagkameraten klarte ikke å henge på. Dermed spurtet Froome til annenplass og vant det franske verdenstourrittet sammenlagt.

Men selv om uken har gått som en drøm for briten, ville han ikke gå med på at han er favoritt før Tour de France, som starter om tre uker.

— Nei, jeg regner ikke meg selv som favoritt. Jeg har vunnet noen løp, men telleren er tilbake på null når Touren starter. Det er seks-sju kandidater til sammenlagtseieren, sa Froome.

Lagseier Treer søndag ble Andrew Talansky fra Garmin-laget, mens Porte endte på 4.-plass. Sistnevnte ordnet dobbeltseier til Sky med 2.-plass i sammendraget.

— Det ville vært herlig å vinne etappen, men vi har allerede vunnet to denne uken. Det ble umulig å hente inn De Marchi, sa Froome.

Edvald Boasson Hagen syklet også Critérium du Dauphiné for Sky. Han bidro sterkt i arbeidet med å sikre Froome den gule trøyen. Nordmannen ble nummer 32 søndag og 29 i sammendraget, 30.05 minutter bak lagkameraten.

Hushovd brøt Bretagne-rytteren Vegard Stake Laengen fikk det tungt opp de regnvåte bakkene mot Risoul, men fullførte siste etappe på 86.-plass. Han ble slått med 52 minutter av Froome og tok 54.-plassen sammenlagt.

Thor Hushovd sto av rittet underveis på siste etappe. Den norske BMC-veteranen viste tegn på svak form tre uker før Tour de France-start.

Sky-seieren var den tredje strake i Critérium du Dauphiné. Regjerende Tour de France-mester Bradley Wiggins har tatt de to siste titlene.