SKUFFENDE TEST: Chris Froome gjorde før tirsdagens lagtempo det klart at den var en viktig test med tanke på Tour de France. Der skuffet Team Sky og havnet mer enn 30 sekunder bak vinnerne. Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
SKUFFENDE TEST: Chris Froome gjorde før tirsdagens lagtempo det klart at den var en viktig test med tanke på Tour de France. Der skuffet Team Sky og havnet mer enn 30 sekunder bak vinnerne. Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTTVis mer

Chris Froomes lag skuffet og tapte viktig tid på lagtempo

Intens tredje etappe i Critérium du Dauphiné.

(procycling.no): På den tredje etappen i Critérium du Dauphiné - kjent som et viktig oppkjøringsritt til Tour de France - handlet alt om sammenlagtkanonene og deres lagkamerater.

Lagtempo blir av flere sykkelkjennere beskrevet som den tyngste og mest krevende øvelsen i sykling. Med centimeters mellomrom klemmer hvert lags ryttere til med alt de har for å komme raskest til mål. 

På tirsdagens 24,5 kilometer lange test, var det BMC Racing Team som var sterkest.

De gjorde unna etappen på 29 minutter og 58 sekunder. Det var fire sekunder bedre enn Astana med fjorårets Tour de France-vinner Vincenzo Nibali på andreplass.

Froome tapte mye Like bak der igjen, fem sekunder bak BMC, fulgte Movistar med Alejandro Valverde.

Team Sky med Chris Froome og Peter Kennaugh, rytteren som syklet etappen i den gule trøya, skuffet og endte 35 sekunder bak vinnerne.

Dermed mistet Froome viktige sekunder til særlig Van Garderen, Nibali og Valverde i kampen om sammenlagtseieren.

Like etter målgang fanget TV-kameraene opp Froome som ristet på hodet etter tidstapet.

- Selvsagt håpet vi å gjøre det bedre, men vi hadde noen problemer ute på veien. Vi åpnet litt for hardt og mistet et par ryttere der, i tillegg til at vi hadde én eller to ganger med mekanisk trøbbel.

- Vi kan lære et par ting av det vi gjorde i dag, men det er fortsatt tidlig i rittet. Forhåpentligvis blir dagene i fjellene tøffe, sier Froome til pressen etter målgang, ifølge Cyclingnews.

Dermed er det Rohan Dennis (BMC Racing Team) som får sykle onsdagens etappe i ledertrøya.

BMC har Tejay Van Garderen som deres kaptein i rittet, og de håper at 26-åringen skal utfordre Chris Froome, Vincenzo Nibali og de andre favorittene i kampen om den gule trøya.

- Det gikk fantastisk. Vi ga alt og det gjorde vondt, men det var verdt det, forteller Van Garderen i et intervju etter målgang vist på Eurosport.

Lagtempoen ga en pekepinn på hva som venter i Tour de France om en drøy måned. Også der møter rytterne en intens lagtempo i tourens første halvdel.

- Dette er definitivt noe som øker selvtilliten vår med tanke på lagtempoen som kommer i juli, smiler Van Garderen.

Hagens MTN utenfor topp 10 Rittets eneste norske deltaker er Edvald Boasson Hagen. 28-åringen og hans lagkamerater i MTN-Qhubeka klarte som forventet ikke å hevde seg på tirsdagens etappe. De endte et drøyt minutt bak vinnerlaget på 15.-plass.

Nordmannen var én av fem ryttere for det sørafrikanske laget som kom samlet over målstreken og fikk stoppet klokka for dem.

Onsdag venter en ny mulighet for rudsbygdingen på det som er Critérium du Dauphinés siste flate etappe. De to første etappene ga oppløftende svar med henholdsvis tredje- og fjerdeplass.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

INNFRIDDE: BMC Racing Team ble sett på som favoritter før tirsdagens lagtempo, og det amerikanske mannskapet innfridde. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
INNFRIDDE: BMC Racing Team ble sett på som favoritter før tirsdagens lagtempo, og det amerikanske mannskapet innfridde. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO Vis mer