Chris Horner (41) ble den eldste etappevinneren noen gang

Boasson Hagen langt unna seier.

 HISTORISK:  Chris Horner ble den eldste vinneren av et Grand Tour-etappe noen gang da han vant dagens etappe i Spania rundt. Her feirer han seieren fra Tour of California tilbake i 2011. Foto: NTB Scanpix / Reuters.
HISTORISK: Chris Horner ble den eldste vinneren av et Grand Tour-etappe noen gang da han vant dagens etappe i Spania rundt. Her feirer han seieren fra Tour of California tilbake i 2011. Foto: NTB Scanpix / Reuters.Vis mer

(Dagbladet/NTB): 41 år gamle Chris Horner gikk helt til topps under den tredje etappen av Vuelta a España.

Den snaut 180 kilometer lange etappen var helt flat lenge, men ble avsluttet med en fire kilometer lang stigning, og det var opp den siste kategori 3-stigningen at Horner benyttet sjansen.

Chris Horner fyller 42 i oktober og seieren er historisk. Aldri før har en rytter på hans alder vunnet en etappe i Vuelta a España, Giro d'Italia eller Tour de France (Grand Tour-rittene).

- Jeg er i kjempeform og liker ruten vi kjører i Vueltaen i år. Målet mitt er å nå så høyt som mulig i sammendraget. allerede har jeg vunnet Baskerland rundt, og jeg mener jeg kan være god nok til å vinne vueltaen også, sa Horner etter mandagens seier.

Amerikaneren endte i 2012 på en 12. plass i Tour de France-sammendraget. I 2010 kapret han tiendeplassen sammenlagt i det samme treukersrittet.

- Oppsiktsvekkende
TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad skryter av etappevinneren.

- Det er oppsiktsvekkende at rittets eldste vinner. Han parkerte konkurrentene og. Ingen hadde noe å svare, forteller Kaggestad til Dagbladet.

Alejandro Valverde kapret andreplasseni Spania, kun tre sekunder bak amerikaneren. Bak han fulgte Joaquin Rodriguez.

- Horner viser at man kan sykle i mange år. Han er sikkert ivrig etter å fortsette i flere år til.

Den historiske seieren sørger også for at amerikaneren nå leder rittet sammenlagt. Horner er seks sekunder foran italienske Vincenzo Nibali i sammendraget.

Edvald Boasson Hagen syklet inn til en 73. plass, nesten to minutter bak 41-åringen.