Chris Jespersen avblåser hele sesongen

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si.

SYKDOMSPLAGET: Chris Jespersen har mistet tallet på sykedager i år, og slår en strek over hele sesongen før den har begynt.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
SYKDOMSPLAGET: Chris Jespersen har mistet tallet på sykedager i år, og slår en strek over hele sesongen før den har begynt.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet .Vis mer

VAL SENALES (Dagbladet): - Sånn halvveis, svarer  Chris Jespersen da Dagbladet spør ham om han er frisk. De to siste dagene har han ikke vært å se på trening under landslagets høydesamling i Val Senales, og under pressetreffet på Sporthotell Kurzras i ettermiddag ser han alt annet enn fornøyd ut. 

Den finpussen våre beste menn og kvinner nå gjør på 3000 meters høyde før sesongstarten om drøyt to uker foregår i stor grad uten ham. 

Nå er han nemlig sår i halsen igjen, og derfor trener han heller ikke. Landslagsløperen har mista tallet på antall sykedager i år. 

Ingen juleglede
- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg har mista halvparten av treninga jeg skulle hatt i vår og sommer. Jeg blir litt oppgitt, men jeg får gjøre så godt jeg kan. Skyndte meg langsomt, sier han, og ser alt annet enn fornøyd ut. 

Egentlig var planen å spørre Chris Jespersen om det var hans tur til å lykkes fullt i år. Nå mangler han egentlig bare en individuell verdenscupseier i en karriere som har vært alt annet enn snorrett. 

- Vanligvis er jeg en julestjerne, det blir jeg i hvert fall ikke i år. Jeg har trent halvparten av det jeg skulle. Det kan jo være jeg går fort på ski i januar eller februar. Det har jeg aldri gjort før, sier Jespersen til Dagbladet. 

Håper på Davos
Jespersen har vært et av Norges sterkeste kort i blant annet Tour de Ski, men akkurat nå tror han ikke han kommer til å stille til start. Den brutale sannheten er at han ikke aner når han kan gå sesongens første renn. 

- Nei, ikke akkurat her jeg sitter nå. Hadde jeg vært i full trening, så hadde det vært en ting. Det ser ikke så veldig lovende ut. Jeg har en liten målsetting å gå i Davos (midten av desember, red.anm.), men det blir i så fall det første rennet. Vi får ta en dag av gangen og se.