Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrenn:

Chris Jespersen skal hjelpe Northug mot OL

Blir ny treningspartner.

NY MAKKER: Chris Jespersen blir Petter Northugs nye treningspartner i jakten på gullform til OL i Pyeongchang.
&nbsp;<span style="background-color: inherit;">Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix</span>
NY MAKKER: Chris Jespersen blir Petter Northugs nye treningspartner i jakten på gullform til OL i Pyeongchang.  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chris Jespersen blir Petter Northugs nye treningspartner i jakten på gullform til OL i Pyeongchang.

Tidligere denne måneden offentliggjorde lillebror Tomas Northug at han avslutter langrennskarrieren. Dermed mistet Petter Northug sin fremste sparringspartner på treningssiden.

Nå er Chris Jespersen klar som ny mann i den rollen, melder Adresseavisen.

- Det er en utrolig stor mulighet – og en stor ære å få lov til å være på lag med Petter. Jeg har egentlig hatt lyst til å være på lag med ham i mange år, men jeg har ikke tatt kontakt. Jeg tenkte at det ikke var noe vits å prøve så lenge Tomas var med. Det var ikke lenge etter at Tomas la opp at jeg tok telefonen til Petter, sier Jespersen til avisen.

Northug er meget godt fornøyd med signeringen.

- Chris Jespersen er utrolig sterk på trening, og toppnivået hans er veldig høyt. Han var med i Sotsji-OL, så vi håper at dette samarbeidet kan gjøre det slik at vi begge går fort til vinteren, sier Northug til tvsporten.no.

Solid valg

Han understreker viktigheten av å finne en erstatter for lillebror Tomas.

- For meg er det viktig å ha en ny person som kan bidra på trening og erstatte Tomas på det han er god på. Og her har vi funnet en god erstatter i Chris. Han er litt den samme typen som Tomas, bidrar på tøffe økter, og samtidig så har han en veldig konkret og nøye plan på det han selv ønsker å gjøre for å gå fortest mulig til vinteren. Ved at vi mikser oss og treningene våre sammen, tror jeg det vil bli veldig bra for oss begge, sier han.

Northug-trener Stig Rune Kveen tror på et godt valg.

- Chris er rett mann fordi han en løper med stor kapasitet og god motor. Han kan matche Petter perfekt i sommer og høst fram mot sesongstart. Det ser vi virkelig fram til, det er en god løsning for Petter, sier han.

Sterke resultater

Jespersen har de siste sesongene satset på langløp. Foran den kommende sesongen er det OL i Pyeongchang som gjelder.

- Det er det jeg drømmer om. Nå har jeg tidenes mulighet til å klare det. Og ingenting hadde vært bedre enn at vi begge stiller på startstrek i OL for å kjempe om medalje, sier han.

Jespersen ble nummer to i Tour de Ski i 2013/14-sesongen. I tillegg ble han beste nordmann på 15 kilometer klassisk under OL i Sotsji. Der ble det sjetteplass.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!