Christensen: - Begredelig

Start med sin fjerde strake seier.

• Tromsø-Start 2-3 (0-1)

(Dagbladet): Før dagens kamp mot Start, var «Gutan» fra Tromsø på full fart inn i nedrykksstriden.

Men det virket ikke som om laget fra nordens Paris helt hadde tatt alvoret innover seg inledningsvis. Etter scoringer fra Espen Hoff, Bismarck Acosta og Matthias Vilhjálmsson ledet gjestene 3-0 før hjemmelaget våknet.

To kjappe scoringer fra Zdenek Ondrasek og Steffen Nystrøm ga vertene håp, men det ble ikke flere scoringer på Alfheim.

Med det kan Start innkassere sin fjerde strake seier, mens Tromsø har hele fire poeng opp til trygg grunn. Tromsø-trener Agnar Christensen var klar på at dette ikke var godt nok.

- Den første timen er begredelig. Det er litt vanskelig å si hva som gikk galt, men på 0-3 klarer vi å slippe oss løs. Nå må vi tenke litt på det her og fordøye tapet før vi tenker videre mot neste kamp, sier han til Cmore.

MÅLFARLIG: Matthias Vilhjalmsson noterte seg også i dag for scoring. Her er han i duell med Tromsøs Ruben Kristiansen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
MÅLFARLIG: Matthias Vilhjalmsson noterte seg også i dag for scoring. Her er han i duell med Tromsøs Ruben Kristiansen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Mons Ivar Mjelde var en nervøs mann på benken mot slutten, men kunne til slutt innkassere tre viktige poeng.

- Vi blir litt feige på 0-3, men det at vi klarer å ri dette inn etter at de får to mål er jeg veldig stolt over. Dette er ingen lett arena å komme til, sier Mjelde.

Tafatt Mjelde annonserte før kampen at de ville gå rett i strupen på hjemmelaget, og bare ni minutter var spilt da Marcus Sahlman måtte i aksjon for første gang.

Vilhjálmsson fant Hoff foran mål med en lekker hælflikk. Sistnevnte smalt ballen på mål, men Tromsøs svenske sisteskanse var raskt på pletten og fikk avverget med en kjemperedning. De to Start-angriperne kombinerte igjen på returen, men ble korrekt avblåst for offside.

Hjemmelaget hadde lite å by på i den første omgangen, og det var ikke mye over Agnar Christensens gutter som tilsa at dette er et lag som kjemper for tilværelsen. Og like før pause skulle vondt bli verre for vertene.

Et langt utspill fra Håkon Opdal gikk helt frem til Hoff som ikke gjorde noen feil alene med Sahlman, rundet sisteskansen og satte ballen i det tomme målet. Målgivende på Opdal er sjelden vare.

Gjestene var farlig frempå ved flere anledninger, og Tromsø kunne takke hell og en god Sahlman for at det ikke var både to og tre baklengs til pausen.

Målrikt Der mange kanskje så for seg at TIL ville løfte seg etter hvilen, skjedde det stikk motsatte. Bortelaget fikk hjørnespark kun noen minutter ut i den andre omgangen, og etter veldig passivt forsvarsspill kunne Bismarck Acosta krige ballen i nettet bak Sahlman.

MÅLRIKT: Det ble en underholdende forestilling for de fremmøtte på Alfheim i kveld. Her er Tromsøs Josh Pritchard  i duell med Starts Solomon James Owello. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
MÅLRIKT: Det ble en underholdende forestilling for de fremmøtte på Alfheim i kveld. Her er Tromsøs Josh Pritchard i duell med Starts Solomon James Owello. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

I perioden etter scoringen hevet Tromsø seg litt, men rett etter at timen var spilt ble det som var en grå kveld helsvart. Jaroslaw Fojut klarerte rett i Remi Johansen, og Start takket og bukket for muligheten. Ballen endte til slutt opp hos Vilhjalmsson som enkelt satte ballen forbi Sahlman. Det ble for mye for flere av de fremmøtte som begynte å trekke mot utgangene på Alfheim.

Men de gikk for tidlig. Zdenek Ondrasek kom inn for Josh Pritchard i pausen, og etter 66 minutter møtte han et innlegg fra Morten Moldskred på bakre stople. 1-3. Og like etter var det Nystrøms tur til å ekspedere ballen forbi Opdal. 2-3 og det var kamp igjen på Alfheim.

Med 13 minutter igjen smalt Nystrøm et frispark i stolpen, men nærmere kom ikke Tromsø den forløsende utligningen.

Man må dermed belage seg på et sjeldent nedrykksdrama i nord når det er fem runder igjen.

FIRE STRAKE: Etter kveldens seier har Start fire strake Tippeligaseiere. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
FIRE STRAKE: Etter kveldens seier har Start fire strake Tippeligaseiere. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer