Christer George vraket

TRONDHEIM (Dagbladet.no): Christer George er vraket fra laget som spilte 1-1 mot Alaves i det første oppgjøret i Uefa-cupen. Morten Knutsen tar plassen fra George på venstrekanten.

Knutsen storspilte da han kom inn som innbytter mot Alaves på bortebane. 21-åringen gjorde blant annet forarbeidet til Frode Johnsens scoring.

- Det er viktig med raske vinger på hjemmebane. Christer har vært litt opp og ned i det siste, sier Rosenborg-trener Nils Arne Eggen som begrunnelse for laguttaket.

Med uavgjort 0-0 eller seier er Rosenborg videre til fjerde runde i Uefa-cupen. Eggen er glad for at ankelskadde Christer Basma spiller fra start - selv med en plagsom ankel.

- Det å være defensivt gode er en forutsetning for å lykkes offensivt. Spenningsmonmentet i morgen blir å være defensivt trygge. Blir vi litt baktunge kan det fort ende 0-1, sier Eggen.

Ikke trygg

Rosenborg har et godt utgangspunkt før returoppgjøret mot Alaves, men Eggen er ikke trygg på at det blir avansement.

- Er vi ikke i stand til å gå videre med det utgangspunktet vi har må vi øve mer. Vi har et avslappet forhold til det her, sier Eggen, som er glad for at Rosenborg kan avgjøre på hjemmebane.

- Vi spiller vanligvis bedre på Lerkendal enn vi gjør på bortebane. Men det blir nok like vanskelig å slå Alaves her som det var i Vitoria.

Rosenborgs lag:

Arason - Basma, Johnsen, Hoftun, Stensaas - Winsnes, Skammelsrud, Berg - Sørensen, Johnsen, Knutsen.