IKKE LANDSLAGSTRENER: Christian Berge blir likevel ikke landslagstrener på permanent basis. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB Scanpix
IKKE LANDSLAGSTRENER: Christian Berge blir likevel ikke landslagstrener på permanent basis. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB ScanpixVis mer

Christian Berge blir likevel ikke landslagstrener i håndball

Elverum og Håndballforbundet ble ikke enige.

Christian Berge blir ikke norsk landslagssjef i denne omgang.

Elverum følte at Norges Håndballforbunds tilbud i forhandlingene om frigivelse var for dårlig.

Styret i håndballforbundet innstilte Berge til stillingen som sjef for landslaget menn, men forhandlingene med Elverum førte ikke fram, og prosessen med Berges nåværende arbeidsgiver er nå avsluttet.

- Det var for stor avstand mellom oss i Elverum og Norges Håndballforbund. Vi kunne ikke akseptere forbundets tilbud, fordi vi tror det kunne ha satt klubben i økonomisk uføre, sier daglig leder Jostein Borkhus i Elverum Håndball til NTB.

Føler med Berge Elverum Håndball håpet å komme til enighet med håndballforbundet. Klubben ønsket ikke å stå i veien for at Berge skulle bli ny landslagssjef.

- Vi er lei oss på Christians vegne. Vi anså ham som en god kandidat til å bli landslagssjef, sier Borkhus.

Berge har vært vikar for herrelandslaget i håndball i fire måneder, etter at Robert Hedin sa opp sin stilling i februar. Den tidligere landslagskapteinen ledet landslaget i Norges kvalifiseringskamper til VM, der laget tapte mot Østerrike i juni.

Tross tapet ønsket Norges Håndballforbund å ansette Berge som fast landslagstrener.

40-åringen har vært trener i Elverum siden 2008. Han vant eliteserien med laget i fjor.NHF avsluttet forhandlingeneI midten av juni meldte avisen Østlendingen at Berge var håndballforbundets førstevalg. Det var tidligere klart at forbundet skulle bruke tiden fram mot 30. juni på å bestemme hvem som skulle overta landslaget.– Det var Norges Håndballforbund som valgte å avslutte forhandlingene. Vi sto langt fra hverandre, sier Blokhus, som er åpen for å ta opp forhandlingene hvis håndballforbundet ønsker det.Styret i Norges Håndballforbund vil ifølge en pressemelding bruke de nærmeste dagene til å vurdere den videre framdriften for ansettelse av landslagssjef. I pressemeldingen heter det at det foreløpig ikke vil gis ytterligere kommentarer. (©NTB)