DANSK FARVEL: Christian Eriksen (t.v) er trolig tapt for Ajax etter inneværende sesong. Her i duell med Borussia Dortmunds Ivan Perisic. Foto: Toussaint Kluiters / REUTERS / NTB Scanpix
DANSK FARVEL: Christian Eriksen (t.v) er trolig tapt for Ajax etter inneværende sesong. Her i duell med Borussia Dortmunds Ivan Perisic. Foto: Toussaint Kluiters / REUTERS / NTB ScanpixVis mer

Christian Eriksen forlater Ajax etter sesongen

Nå blir det drakamp om en av Europas hotteste unge spillere.

Ajax-trener Frank de Boer regner med at klubben må vinke farvel til flere av sine stjernespillere i sommer - deriblant den ettertraktede dansken Christian Eriksen.

- Jeg regner med at tre-fire spillere forlater oss til sommeren. Toby Alderweireld, Christian Eriksen og Siem de Jong, tror jeg. Hvis det skjer, blir vi nødt å starte forfra. Men det er ikke noe problem, og det er bare slik det er. Det er en illusjon å tro at våre toppspillere er lenger hos oss, sier de Boer til Voetball International.

Eriksen fikk gjennombruddet sitt på Ajax' førstelag for tre år siden. Kort tid etter debuten i den nederlandske klubben fikk han sjansen på landslaget, og han var med i den danske VM-troppen.

Ajax ligger på tredjeplass i den nederlandske æresdivisjonen. Amsterdam-laget er tre poeng bak ledende PSV Eindhoven. (NTB)