1-0: Christian Eriksen og Tottenham kan juble for kampens eneste mål. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/ NTB Scanpix
1-0: Christian Eriksen og Tottenham kan juble for kampens eneste mål. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/ NTB ScanpixVis mer

Premier League

Christian Eriksen matchvinner da Tottenham tok sesongens første hjemmeseier

Danske Christian Eriksen scoret kampens eneste mål da Tottenham slo Joshua Kings Bournemouth 1-0 lørdag.

Tottenham kunne knappe inn på Manchester United på andreplass etter at "de røde djevlene" spilte uavgjort mot Liverpool tidligere lørdag, med seier mot Bournemouth. Og Spurs gjorde jobben mot "The Cherries".

London-laget har ikke prestert på denne sesongens hjemmebane, Wembley, men jaktet en opptur lørdag. Den kom. Spurs kunne feire første hjemmeseier i serie, noe som må være en stor lettelse for Mauricio Pochettino og hans mannskap.

Joshua King og Bournemouth hadde de største sjansene i første omgang, men Spurs-keeper Hugo Lloris vartet opp med flere kjemperedninger.

Bare minutter hadde gått av andre omgang da kampen skulle bli avgjort. Christian Eriksen tråklet seg forbi Simon Francis, og skrudde skuddet ned i hjørnet.

Pochettinos menn fortsatte å styre spillet, men uten å komme til de store sjansene. Bortelaget var ikke ufarlige, men når Lloris storspilte i mål var det vanskelig for King og co. Nordmannen spilte for øvrig hele kampen for bortelaget.

Tabelltreer Tottenham har snudd den dårlige hjemmetrenden på Wembley. Laget er kun tre poeng bak Manchester United på andreplass etter seieren mot Bournemouth.

Etter at London-rivalen Chelsea overraskende tapte mot Crystal Palace er luka ned til fjerdeplassen nå på fire poeng.

(NTB)