Christian Eriksen nærmer seg Tottenham

Ajax tillater samtaler mellom dansken og klubben.

 FÅR LOV:  Danske Christian Eriksen har fått lov av Ajax å snakke med Tottenham om en mulig overgang. Foto: AFP PHOTO / ANP / OLAF KRAAK / NTB Scanpix
FÅR LOV: Danske Christian Eriksen har fått lov av Ajax å snakke med Tottenham om en mulig overgang. Foto: AFP PHOTO / ANP / OLAF KRAAK / NTB ScanpixVis mer

Den danske fotballstjernen Christian Eriksen rykker nærmere en overgang til Tottenham. Hans klubb Ajax bekreftet onsdag at han får lov til å forhandle med London-klubben.

- Det er ingen avtale før alle har skrevet under. Dersom det skulle bli utfallet, vil vi selvfølgelig ikke være glade for å miste ham, men han har bare ett år igjen av kontrakten sin, sier sportsdirektør Marc Overmars til avisen De Telegraaf.

Avisen mener å vite at Tottenham har høynet sitt bud på Eriksen fra åtte til ti millioner euro (81 millioner kroner), og Ajax har til gjengjeld gitt Eriksen lov til å snakke med den engelske klubben.

Tottenham har vært svært aktiv i sommerens overgangsvindu. Klubben ventes å selge sin største profil Gareth Bale til Real Madrid for en rekordhøy overgangssum som ventes å bli nesten 100 millioner euro.

Pengene ser ut til å investeres i andre spillere, og det meste er allerede brukt.

Tottenham hentet tidligere i sommer spissen Roberto Soldado fra Valencia, og klubben har også sikret seg brasilianeren Paulinho, den belgiske vingen Nacer Chadli og den franske midtbanespilleren Etienne Capoue.

Tidligere onsdag ble det klart at Tottenham kjøper høyrekanten Erik Lamela fra Roma for 30 millioner euro.

(NTB)