Danmark vant 2-0 mot Mexico

Christian Eriksen sender Åge Hareide til VM med et smil om munnen

Når Christian Eriksen scorer mål vinner Danmark. Så enkelt er det. Og så vakkert.

DOMINERTE: Christian Eriksen scoret og assisterte da Danmark vant 2-0 mot Mexico. Foto: Lars Møller / AFP / Ritzau Scanpix / NTB Scanpix
DOMINERTE: Christian Eriksen scoret og assisterte da Danmark vant 2-0 mot Mexico. Foto: Lars Møller / AFP / Ritzau Scanpix / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Danmark-Mexico 2–0 (0–0)

KØBENHAVN (Dagbladet): Etter 70 minutter så det ut som om måltørka hadde satt seg i Åge Hareides Danmark. Tre minutter seinere, etter en målgivende pasning og en rolig avslutning i det lengste hjørnet fra Christian Eriksen (26), var brikkene på plass igjen. Og mandag reiser Nordens beste lag og største VM-håp til Russland og de siste forberedelsene i Anapa ved Svartehavet.

Lørdag 16. juni venter Peru.

Det er mange grunner til å glede seg.

- Christian Eriksen er en fantastisk fotballspiller, sier Åge Hareide. – Når han spiller vet vi at vi kan skape noe, det viser seg jo gang etter gang. Og det gjør noe med laget, det gir selvtillit.

- Han er sinnssykt viktig for oss.

DET HADDE IKKE vært noe problem å reise til Russland med 0–0 denne kvelden heller, treningskamper er alltid treningskamper, for de beste er forskjellen enorm. Om proppen ikke hadde blitt fjerna på Brøndby Stadion ville Åge Hareide garantert ha funnet mye matnyttig trøst i det faktum at Danmark har sluttet å slippe inn mål. I VM-kvalifiseringen holdt de nullen fem ganger, i år har ikke danskene sluppet inn mål i det hele tatt.

Åge Hareide, i tillegg til å gi laget noen flere offensive verktøy, har gjort Danmark til et ekstremt vanskelig lag å bryte ned.

- Det er viktig at vi er blitt stabile i det defensive spillet. Vi har en forsvarsfirer som er meget gode til å forsvare seg. Det er en viktig egenskap i fotball. Og husker jeg riktig har vi bare sluppet inn tre mål på de ni siste kampene.

- Det er jeg meget glad for.

DA JEG SNAKKET med Åge Hareide etter årets to første kamper – Chile 0–0 og Panama 1–0 i slutten mars – snakket vi litt om den offensive blindgata og mangelen på mål og kvalifiserte sjanser. Han var ikke veldig bekymret. Han likte bare ikke at laget som fungerte så bra gjennom VM-kvalifiseringa ikke skapte sjanser som forventet. Så mot Sverige i Stockholm (0–0) håpet han på en scoring.

I kveld, med Christian Eriksen tilbake etter fødselspermisjon sist helg, forventet han det.

CHRISTIAN ERIKSEN ER mer enn Danmarks beste spiller. Han er en av verdens beste offensive midtbanespillere. Like god med begge beina, viktigere enn viktigst for Åge Hareide. Det var Tottenham-spilleren som dro lasset i VM-kvalifiseringen. Scoret Christian Eriksen tok Danmark poeng.

ÅTTE ERIKSEN-SCORINGER ga Danmark seks seire og en uavgjort i gruppespillet. I tre av kampene – 1–1 Romania, 1–0 Montenegro (B) og 1–0 Armenia (H) – var det bare han som scoret. Og da Danmark trengte noe ekstra i den avgjørende playoffkampen i Dublin scoret han like godt tre.

Christian Eriksen scoret elleve mål på tolv kvalifiseringskamper.

Christian Eriksen er Danmark.

ALLE VET DET. Og alle snakker om det. Åge Hareide også. Uten blygsel. For skal Danmark fungere i VM må Christian Eriksen fungere.

Så enkelt er det.

Og så krevende.

DET HANDLER OM å få ballen til Tottenham-spilleren når mulighetene byr seg. Som ved et par anledninger i første omgang, da han på sedvanlig vis opererte i Christian Eriksen-territoriet rundt 20 meter fra mål og fyrte av et par prosjektiler. Ett med venstre like over. Ett til med høyre like utenfor. Men han vil også ha ballen når han dropper dypere i banen og Danmark er på vei framover i stor fart langs bakken.

Det skjedde før 1-0.

Resten var en praktfull avslutning av Yussuf Yurary Poulsen.

2–0 VAR EN like klinisk avslutning fra Christian Eriksen. Treffer han mål går ballen veldig ofte inn. Han har den egenskapen. Han setter dem som oftest helt borte i kroken. Åge Hareide vet det, hele Danmark vet det og motstanderne vet det.

Og Christian Eriksen gjør det.

Gjør han det i VM kan Danmark gå langt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer