Christian Radich slo alle

Skoleskipet tok storeslem og knuste konkurrentene.

(Dagbladet.no): Den norske seilskuta var både raskest i klassen, og raskest totalt, i første etappe av seilskuteregattaen «The Tall Ships\' Races» fra Watford i Irland til Cherbourg i Frankrike.

Besetningen på 111 personer kunne slippe jubelen løs da de i dag lå foran samtlige 67 konkurrerende skuter da regattaledelsen satte sluttstrek på grunn av manglende vind.

Da hadde de seilt i omlag to døgn under vanskelige vindforhold fra Watford til havområdet utenfor Cherbourg.

- En drøm

- Vi kom som nummer 3 i fjor, og langt ned på lista sammenlagt. Så dagens seier - både for klassen og sammenlagt - er storeslem, sier kaptein Clas Jagdum til Dagbladet.no.

Noen fartsrekord på etappen ble det imidlertid ikke.

- I dag tidlig hadde vi en fart i forhold til vannet på 0,5 knop. Det er et stykke i fra de 10-14 knop vi er gode for i bra vind, sier Jagdum.

Men det legger ingen demper på feiringen, som først vil være når skutene er trygt i havn i Cherbourg. Nå bruker de motorkraft det siste stykket mot land, og regner med stor fest på Frankrikets nasjonaldag, torsdag.

- Dette har vi drømt om lenge, og vi er stolte. Egentlig hadde vi siktet oss inn på å vinne siste etappen, som går fra Newcastle til Fredrikstad mellom 28. juli og 3. august. Det blir hjemmebane for oss, men den må seiles først, sier kapteinen til Dagbladet.no.

LITE VIND: I liten vind klarte mannskapet på Christian Radich å presse seg først over mål i første etappe av Tall Ships\' Race.