Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Christian Ruud om sønnens neste motstander: – Vanskelig å slå om han har dagen

Casper Ruuds motstander i kvalifiseringsfinalen til Australian Open, Ernesto Escobedo, blir et knepp opp fra Ruuds to foregående kamper i Melbourne.

FAR OG SØNN: Pappa Christian Ruud (t.v.) og sønnen Casper. Faren tror sønnen får en tøff kamp mot Ernesto Escobedo. Foto: Lars Eide / NTB scanpix
FAR OG SØNN: Pappa Christian Ruud (t.v.) og sønnen Casper. Faren tror sønnen får en tøff kamp mot Ernesto Escobedo. Foto: Lars Eide / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikaneren er siste hinder for at Ruud skal ta seg til hovedrunden for første gang i en Grand Slam-turnering. 21-årige Escobedo var nummer 67 på ATP-rankingen så sent som i juli. Nå er han nummer 117, og han blir en vrien motstander, ifølge trener og pappa Christian Ruud.

- Jeg har fulgt litt med ham. Han er en av de unge amerikanerne som har kommet opp. Han er en hardtslående spiller, han er kraftig og sterk. Når han har dagen, tror jeg han er vanskelig å slå, sier han til NTB.

Hovedpersonen selv er av samme oppfatning som sin far.

- Han slår hardt som bare det. Jeg har sett at han kliner til på det meste av baller. En spiller med et stort spill og som går for slagene sine. Jeg må prøve å være klar for det og finne en måte å lure ham litt vekk fra det store spillet, sier Casper Ruud.

Mindre hvile

Escobedo rakk å spille ferdig sin kamp i 2. kvalifiseringsrunde før regnet på nytt gjorde at kampen mellom Ruud og Dmitrij Popko måtte stoppes. Det gir nordmannen mindre hvile før oppgjøret natt til søndag, men det snur Norges beste tennisspiller til noe positivt.

- Han har hatt to enklere kamper enn meg, men jeg har spilt mer tennis enn ham. Jeg har slått flere baller enn ham over de siste dagene – jeg får bruke det til min fordel, sier Ruud.

Escobedo deltok i samtlige Grand Slam-turneringer i fjor. Han kom inn med wildcard til fjorårets Australian Open og tok seg til andre runde. De andre turneringene var det stopp i den første.

Årets mål

Pappa Christian, som var i Australian Opens 4. runde i 1997, håper sønnen allerede søndag vil nå et av årets mål – hovedrunden i en Grand Slam-turnering.

- Nå er han én kamp unna. Jeg håper han takler presset han har satt på seg selv. Uansett får han erfaring. Nå er det andre året med dette sirkuset for ham. Han viser at han har kvaliteten, så gjelder det å ha dagen og ha marginene på sin side, sier han.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!