Christian Ruud satset utradisjonelt

Tennisspilleren Christian Ruud satser alt for å få delta i OL, og i dag stilte han til og med opp i en internasjonal double-turnering, selv om han ikke har for vane å gjøre det.

Marcelo Filippini fra Uruguay spurte tilfeldig Christian Ruud om han ville spille sammen med han i Jägermeister Open i den tyske byen Braunschweig ettersom det var plasser i turneringen. Nordmannen skal egentlig spille singel-kamp i hovedturneringen, men stilte sporty opp da han ble spurt. Som ventet ble det tap mot favorittene i doubleturneringen.

- Kampen var ikke noe å skryte av. Jeff Tarango og Jens Knippschild var veldig gode. Vi kom aldri i gang, sier Ruud til Dagbladet.no. Kampen endte med settsifrene 1-6, 2-6.

I morgen møter Christian Ruud franskmannen Thierry Guardiola i hovedturneringen i Jägermeister Open. Franskmannen er lavere rangert enn Ruud, men han er i en god formperiode, blant annet klarte han å kvalifisere seg for spill i French Open i mai.

- Jeg tror sjansene mot franskmannen er gode, sier Ruud som har slått han en gang før for noen år siden.

Hvordan skal du vinne over han?

- Han kliner til på forehand, men har en dårlig backhand. Jeg satser på å spille slik at han må bruke backhanden og slite han ut på den måten, sier Ruud.

Turneringen i Tyskland er Ruuds siste før Wimbeldon i London neste uke.

Her finner du hjemmesiden til tennisturneringen Jägermeister Open.

SPORTY: Christian Ruud skulle egentlig spille single-kamp, men ble med på en dobbel.