Christian Ruud til finale i Houston

Christian Ruud slo toppseedete Thomas Enqvist i semifinalen, og er klar for finale i en oppvisningsturnering på grus i Texas.

Den norske tennisproffen har imponert stort i oppvisningsturneringen River Oaks Country Club, som han vant i 1996. Hans spill lover meget godt foran neste ukes avgjørende turnering i Mexico. Kommer han til finalen i den turneringen, er han direktekvalifisert for French Open i slutten av mai.

Holdt hodet kaldt

Enqvist hadde tre matchballer i tredje og avgjørende sett, men klarte ikke å avgjøre.

- To av matchballene gikk min vei på grunn av gode server, mens den tredje hadde jeg flaks med, sier Ruud til Dagbladet.no.

Ballen traff rammen til Christians racket, og landet på streken på grunnlinja bak Enqvist. Dermed var den godkjent som inne, og poenget gikk til nordmannen.

Stabil uke

Ruud vant med settsifrene 5-7, 6-4, 7-5. Dermed er han klar for finale mot rumenske Andrei Pavel.

Tidligere i uka slo Ruud først ut Mardy Fish, så russiske Andrej Medvedev og i kvartfinalen amerikanske Jeff Tarango, alle i to strake sett.

Fordi det er Davis Cup-kamper denne uka, er det ingen store ATP-turneringer som spilles. Men oppvisningsturneringen i Houston har både gode spillere og gode premier.

Ruud er allerede sikret 270 000 kroner i premiepenger fordi han har nådd finalen. Vinner han den i kveld, kan han sette 540 000 kroner inn på kontoen sin.

Økt selvtillit

Selv om turneringen i Texas ikke sikrer Ruud noen viktige ATP-poeng, mener han likevel at det er bra å spille turneringen.

- Det er viktig å få spilt matcher, og selvtillit øker når jeg slår gode spillere og går langt i en turnering.

Han tror han må spille sitt beste for å slå Pavel i finalen. Årsaken er at Pavel har en formtopp for tiden, og han har kanskje den beste backhanden blant verdens tennisspillere om dagen.

- Den er farlig. Den kan komme på cross, og hardt ned mot linja. Jeg får presse han ut på forhand, og ikke la han få styre meg med backhanden, sier Ruud.

Første kamp i Mexico neste uke, spilles tirsdag.