SVØMME-BRAGD: Henrik Christiansen leverte varene da han svømte inn til bronse på 1500 meter fri under kortbane-VM i kinesiske Hangzhou. Video: NRK. Vis mer

Svømming: Henrik Christiansen med VM-bronse på 1500 meter fri

Christiansen etter ny VM-medalje: - Helt ubeskrivelig

Henrik Christiansen svømte inn til bronsen på 1500 meter fri under kortbane-VM i kinesiske Hangzhou.

Som første nordmann tok han to medaljer i ett og samme VM. Tirsdag plukket han sølvet på 400 meter fri. Det var Norges første VM-medalje i svømming på seks år.

Christiansen lå litt bak i bassenget i starten. Etter 300 meter var han nummer seks, men hadde avansert til 3.-plass da en tredel av distansen var unnagjort. Til slutt sikret han bronsen med grei margin.

- Dette var deilig. Å komme herfra med to medaljer er helt ubeskrivelig, og ikke minst to perser. Det er en veldig god følelse, sa Christiansen i et SVT-intervju vist på NRK.

Tilfredsstillende

Før kortbane-VM hadde han 14.21,53 som personlig rekord på 1500-meteren.

- Det er vanskelig å beskrive de følelsene jeg går gjennom akkurat nå. Det er så utrolig tilfredsstillende at det arbeidet vi legger ned, faktisk gir utbytte, sa 22-åringen.

Han lot seg ikke rive med av konkurrentenes svært høye åpningstempo. Da ble det holdt verdensrekordfart.

- Jeg prøvde ikke å bli for opphengt i hva de andre gutta gjorde og gikk mitt eget løp. Det var nok teknisk bedre i går (kvalifisering). I dag var det litt slurv her og der, men i en VM-finale handler det om å slå først i veggen. Det er mye stress og mye press, så det er utrolig deilig å komme herfra med en bronse og pers (på 1500 m).

Generasjonsskifte

Før årets VM var Aleksander Hetland forrige norske medaljevinner på dette nivået. I 2012 tok han gull på 50 meter bryst.

- Hvordan er det å sette norsk svømming tilbake på kartet?

- Det er jo deilig, og jeg håper også at de der hjemme synes det er gøy. Vi har sagt det i en god del år nå at norsk svømming har vært gjennom et generasjonsskifte. Vi har trengt noen år på oss til å komme tilbake der vi var, sa Christiansen.

Mykhailo Romantsjuk fra Ukraina tok gullet. Det gjorde han 73/100 sekund foran italienske Gregorio Paltrinieri. Christiansen var 10,25 sekunder bak vinneren