Tiril Sjåstad Christiansen tok X-Games-bronse på Fornebu

Christiansen i tårer etter X-Games-medalje

Tiril Sjåstad Christiansen viste at hun fortsatt har noe i verdenstoppen å gjøre etter å ha tatt sin første X-Games-medalje på to år.

BRONSEGLISET: Tiril Sjåstad Christiansen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
BRONSEGLISET: Tiril Sjåstad Christiansen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FORNEBU (Dagbladet): Tiril Sjåstad Christiansen tok over ledelsen i sitt tredje run, med tre løpere igjen på toppen. Dermed ble Bir Air-finalen på Fornebu en neglebiter.

23-åringen ble dyttet ned to plasser, men sølvvinner Giula Tanno (Sveits) og gullvinneren Jennie Lee Burmansson på kun 15 år lurte seg inn foran. Like fullt ble det medalje - en bronse - i Christiansens første X-Games siden 2016.

Det var et stort øyeblikk for Geilo-jenta, som har slitt stort med skader de siste årene.

- Det er lenge siden en medalje har betydd så mye. Det har vært noen tunge år. Jeg har ikke kjørt X-Games på to år, og at jeg viser at jeg fortsatt har noe her å gjøre, det er stort, sier en rørt Christiansen til Dagbladet.

- Slitt ekstremt mye

23-åringen har slitt med en kneskade i lengre tid. Hun gjorde comeback i fjor høst, før hun trengte mer behandling og igjen gjorde comeback før jul. Hun har misset flere store konkurranser de siste par årene. Hennes forrige X-Games var i nettopp Oslo, på Tøyen, der hun tok gull i Big Air i 2016.

I 2013 røk korsbåndet, rett før OL. I fjor opererte hun venstre kne, før hun igjen måtte gjennom en ny meniskoperasjon få måneder senere. I sommer måtte legene inn i kneet på nytt for å fjerne arrvev. Hele fjorårssesongen gikk fløyten på grunn av kneproblemene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer