Tiril Sjåstad Christiansen tok X-Games-bronse på Fornebu

Christiansen i tårer etter X-Games-medalje

Tiril Sjåstad Christiansen viste at hun fortsatt har noe i verdenstoppen å gjøre etter å ha tatt sin første X-Games-medalje på to år.

BRONSEGLISET: Tiril Sjåstad Christiansen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
BRONSEGLISET: Tiril Sjåstad Christiansen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FORNEBU (Dagbladet): Tiril Sjåstad Christiansen tok over ledelsen i sitt tredje run, med tre løpere igjen på toppen. Dermed ble Bir Air-finalen på Fornebu en neglebiter.

23-åringen ble dyttet ned to plasser, men sølvvinner Giula Tanno (Sveits) og gullvinneren Jennie Lee Burmansson på kun 15 år lurte seg inn foran. Like fullt ble det medalje - en bronse - i Christiansens første X-Games siden 2016.

Det var et stort øyeblikk for Geilo-jenta, som har slitt stort med skader de siste årene.

- Det er lenge siden en medalje har betydd så mye. Det har vært noen tunge år. Jeg har ikke kjørt X-Games på to år, og at jeg viser at jeg fortsatt har noe her å gjøre, det er stort, sier en rørt Christiansen til Dagbladet.

- Slitt ekstremt mye

23-åringen har slitt med en kneskade i lengre tid. Hun gjorde comeback i fjor høst, før hun trengte mer behandling og igjen gjorde comeback før jul. Hun har misset flere store konkurranser de siste par årene. Hennes forrige X-Games var i nettopp Oslo, på Tøyen, der hun tok gull i Big Air i 2016.

I 2013 røk korsbåndet, rett før OL. I fjor opererte hun venstre kne, før hun igjen måtte gjennom en ny meniskoperasjon få måneder senere. I sommer måtte legene inn i kneet på nytt for å fjerne arrvev. Hele fjorårssesongen gikk fløyten på grunn av kneproblemene.

Christiansen fortsetter:

- Alt som har skjedd de siste to årene, jeg har operert tre ganger og slitt ekstremt mye, spesielt denne sesongen. Jeg har nesten ikke kjørt ski siden OL, og komme hit og få bronse var helt sjukt, sier hun.

Ferdig på landslaget

Seieren kom som en overraskelse i et felt som holdt høyt nivå.

- Jeg ble sjokkert. Jeg skjønte ingenting. Jeg tenkte jeg skulle være fornøyd med femteplass, sier Christiansen.

Forrige måned annonserte hun at hun er ferdig på landslaget for nå, men legger ikke skisatsningen helt på hylla likevel.

- Det viser jo at det går an å hevde seg uten et landslag også. Jeg har fantastiske folk i støtteapparatet mitt, og har samarbeidet med landslaget her også. Dette er et motivasjonsboost inn mot neste sesong, sier 23-åringen.

Sesongen ble avsluttet med en bronsemedalje i kanskje den største konkurransen freeskierne gjør i løpet av en sesong.

- Det var sjukt skummelt å kjøre her. Det har vært skummelt i hele dag. Jeg tror alle kjente på nervene, og jeg har slitt litt med landinga. Jeg er fornøyd med å ha klart å lande alle tre, sier Christiansen.

PS! Johanne Killi kjørte ikke dagens Big Air. Hun har slitt med en ankelskade.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer