Christiansen nær finaleplass i VM

Henrik Christiansen var svært nær en finaleplass da han innledet kortbane-VM i svømming i Canada med 400 meter fri tirsdag.

HOLDT NESTEN: Henrik Christiansen ble niende beste i i forsøket. Åtte gikk til finale.  Her fra Rio-OL i sommer. Foto: NTB Scanpix
HOLDT NESTEN: Henrik Christiansen ble niende beste i i forsøket. Åtte gikk til finale.  Her fra Rio-OL i sommer. Foto: NTB ScanpixVis mer

Romerikingen ble klokket inn til den sterke tiden 3.41,18. Det holdt til niendeplass i forsøkene tirsdag ettermiddag norsk tid. De åtte beste går til finalen.

Britiske Stephen Milne tok den siste finaleplassen med tiden 3.40,87. Raskest av samtlige var russiske Aleksandr Krasnykh. Han ble tatt inn til 3.38,40.

Tirsdagens 400 meter var den første av fire distanser for Henrik Christiansen i Canada. Onsdag svømmer han forsøk på 200 meter fri. Deretter skal han i aksjon både på 1500 meter fri og 4 x 200 meter fri stafett.

Susann Bjørnsen kunne for øvrig juble for meget sterk innsats i forsøkene på 50 meter bryst tirsdag. Bardu-jenta satte ny personlig rekord med 30,41 og hadde ingen problemer med å sikre seg plass i semifinalen.

Bjørnsen hadde niende beste tid i forsøkene. Det betyr at det norske håpet kan gjøre seg et håp om å knipe en plass i finalen. Semifinalen svømmes en halvtime etter midnatt norsk tid.

Erik Gidskehaug svømte inn til tiden 2.48,27 i forsøket på 400 meter fri. Det ga en 37.-plass.

(NTB)