FEMTEPLASS: Henrik Christiansen havnet på en femteplass på 1500 meteren i VM. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
FEMTEPLASS: Henrik Christiansen havnet på en femteplass på 1500 meteren i VM. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpixVis mer

Henrik Christiansen

Christiansen på femteplass på 1500 meter

Ingen ny norsk rekord.

(Dagbladet): VMs avslutningdag inneholdt flere øvelser og høydepunkt. 1500 meteren var siste sjanse for supertalentet Henrik Christiansen (20) til å ta med seg en medalje fra mesterskapet.

Christiansen ble nummer fem, på tiden 14.54,58. Det var hans nest beste tid på distansen.

– Jeg er fornøyd med plasseringen, og dette er jo min nest beste 1500 meter. Jeg var nok litt passiv til å begynne med, men jeg klarte å bygge løpet mitt og hadde en god avslutning, sa Henrik Christiansen til NTB etter 1500-meteren.

Den norske rekorden - også satt av Christiansen - er 14.53,77.

– Det er jo litt kjipt at jeg ikke klarer å gå under rekorden da, men jeg føler jeg har gjort et godt VM med personlig rekord på 800 meter. Det har vært et tøft mesterskap og nå kjenner jeg at det begynner å ta på, sa Christiansen.

Christiansen, som innrømmet at han åpnet for hardt i forsøket, hadde tatt lærdom av det, og åpnet rolig. Det gikk vanvittig fort for lederne, mens Christiansen lå på en syvendeplass etter at en tredel av gjennomført.

Han økte farten underveis, og kom seg opp på en femteplass etter 1000 meter. Han klarte ikke å blande seg inn i medaljekampen, men

Italienske Gregorio Paltrinieri tok gullet på distansen.

Onsdag havnet Christiansen på en fjerdeplass på 800 meter.