Christiansen satte ny nordisk rekord, men medaljen glapp

Det ble en femteplass på 1500 meter for Henrik Christiansen på tiden 14.45,35.

KJEMPET: Det ble nok en ny rekord for Henrik Christiansen under VM i svømming i Gwangju, Sør-Korea. Foto: NTB scanpix
KJEMPET: Det ble nok en ny rekord for Henrik Christiansen under VM i svømming i Gwangju, Sør-Korea. Foto: NTB scanpixVis mer

I tet ble det en voldsom duell mellom en tysker, en ukrainer og en italiener. Forhåndsfavoritt Gregorio Paltrinieri måtte kjempe en voldsom kamp om gullet, og til slutt måtte han se seg slått av Florian Wellbrock og Mykhailo Romantsjuk som tok gull og sølv.

Ingen av tettrioen slakket av på tempoet og dermed ble det en kamp om fjerdeplassen og ny norsk rekord for Henrik Christiansen. Til slutt endte han på en femteplass med tiden 14.45,35, noe som var ny norsk og nordisk rekord.

- Det er en sinnsykt bra avslutning av Henrik. Han setter ny nordisk rekord og ny personlig rekord med fire og halvt sekund. Han overgår seg selv igjen, roser NRKs ekspert Aleksander Hetland.

Slapp tidlig

Nordmannen ga trioen Paltrinieri, Wellbrock, og Romantsjuk en liten luke og var omkring fire sekunder bak teten.

- Han kan ikke la de få noe særlig større luke nå, sier NRKs ekspertkommentator Aleksander Hetland.

Halvveis skilte de 4,14 sekunder opp til teten, fortsatt på en fjerdeplass. Til slutt ble det nesten ti sekunder fram til pallen.

- Det var en deilig følelse (med rekord, journ.anm.). 14.45 er en veldig god, jeg trodde jeg kunnes vønmme litt fortere, men det er en veldig god tid etter uka jeg har hatt, sier Christiansen til NRK etter konkurransen.

- Jeg må svømme ti sekunder fortere om jeg skal være med og kjempe om medaljer. Jeg kjenner det tar på etter mange øvelser, men jeg må bare trene mer, sier en realistisk Christiansen.

Stort mesterskap

Christiansen hadde allerede overbevist tidligere i mesterskapet da han svømte inn til et overraskende VM-sølv på 800 meter. Ikke nok med det, Christiansen knuste sin egen personlige rekord med over tre sekunder når han svømte inn på 7.41.28.

- Det er dette vi jobber for. Det begynner å nærme seg europarekorden også, sa Christiansen etter den distansen.