Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henrik Christiansen i EM

Christiansen til EM-finale på 400 meter fri

Tok seg enkelt videre.

BUDAPEST: Henrik Christiansen fra Norge under forsøk på 400m fristil under VM i svømming i Duna Arena i Budapest.

Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
BUDAPEST: Henrik Christiansen fra Norge under forsøk på 400m fristil under VM i svømming i Duna Arena i Budapest. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Henrik Christiansen tok sikkert en av finaleplassene på 400 meter fri under langbane-EM i svømming i Glasgow. Han hadde tredje beste tid i sitt forsøksheat.

Romerikingen noterte tiden 3.48,14. Det var 13/100 sekund bak heatvinner Felix Auböck fra Østerrike, mens det skilte ni hundredeler opp til svenske Victor Johansson.

Totalt hadde Christiansen sjette raskeste tid av de åtte svømmerne som tok seg videre til finalen, som svømmes fredag kveld. Mykhailo Romantsjuk fra Ukraina var best i kvalifiseringen med 3.46,95.

Christiansen har 3.46,37 som sin personlige rekord på 400 meter fri. Det er norsk rekord og ble satt under et stevne i Stockholm 30. mars 2016.

21-åringen slet med skader i tre måneder tidligere i år. En trøblete skulder og en betennelse i kneet tvang Christiansen til å halvere treningsmengden, men Norges suverent beste svømmer fikk trent mye alternativt. Han fant kjapt tilbake til formen.

- Da jeg begynte å trene igjen, kom formen veldig raskt tilbake på et brukbart nivå. Nå er det sånn at jeg aldri har svømt raskere på trening enn jeg har gjort nå. Når jeg stiller til start i EM, kommer jeg ikke til å tenke på det jeg ikke fikk gjort i de månedene jeg var skadd. Jeg vil heller tenke på hvor fort jeg har svømt de siste ukene, sa Christiansen til NTB før EM.

Han skal også svømme 800 og 1500 meter fri under mesterskapet i Glasgow. Christiansen har et EM-sølv på langbane, og den kom på 400 meter fri for to år siden.