Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henrik Christiansen i EM-finale på 800-meter

Christiansen utenfor pallen på 800-meterfinalen: - Personlig seier for meg

Henrik Christiansen (21) startet bra, men endte opp utenfor pallen i det som var Norges siste mulighet til å ta medalje i årets svømme-EM.

UTENFOR PALLEN: Henrik Christiansen endte utenfor pallen på 800-meterfinalen i Glasgow. Foto: AFP PHOTO / FRANCOIS XAVIER MARIT
UTENFOR PALLEN: Henrik Christiansen endte utenfor pallen på 800-meterfinalen i Glasgow. Foto: AFP PHOTO / FRANCOIS XAVIER MARIT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På 400 meter fri forrige uke svømte Christiansen inn til sølv, akkurat som i 2016. Han endte opp bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk etter en god avslutning.

Også på dagens 800-meterfinale var Romanchuk favoritt. Ukraineren innfridde og vant nok et EM-gull.

I går kvalifiserte Christiansen seg til dagens finale som den åttende og siste med tiden 7.53,94. Det var ikke ventet at Christiansen skulle ta medalje i dag.

Christiansen startet meget bra og ledet lenge, men tapte etter hvert terreng til de beste. Nevnte Romanchuk var til slutt suveren og vant med tiden 7.42,96. Christiansen endte på 4. plass med tiden 7.46,75.

- Det her var en personlig seier for meg etter det mesterskapet jeg har hatt. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle klarte å svømme inn til 7.46 etter den våren jeg har vært gjennom. Dette var deilig. Så klart kjipt at jeg ikke tok medalje, men dette var en seier for meg, sa Christiansen til NRK etter løpet.

Christiansen har slitt med skader i oppkjøringa til EM, og finaleheatet på 800-meterfinalen var sterkt.

Dermed endte Christiansen opp med én medalje i årets svømme-EM.

Søndag måtte Christiansen følge medaljeseremonien utenfra etter at han endte på 5.-plass på 1500 meter fri. Der fikk han det ikke til å stemme helt.

Christiansen har for øvrig norgesrekorden på 800 meter fri. 7.44,21. Rekorden ble satt under VM i Budapest i fjor.