<strong>VANT:</strong> Tiril Sjåstad Christiansen viser god form før OL i Sør-Korea. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VANT: Tiril Sjåstad Christiansen viser god form før OL i Sør-Korea. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Tiril Sjåstad Christiansen vant i California

Christiansen vant i OL-generalprøven

Fristilkjøreren Tiril Sjåstad Christiansen vant det siste verdenscuprennet i slopestyle før OL. Felix Stridsberg-Usterud ble nummer fire blant mennene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Værforholdene skapte store problemer for slopestylekjørerne i Mammoth Mountain, og både kvalifisering og renn måtte utsettes og omberammes flere ganger. Søndag lot de seg omsider gjennomføre.

Stridsberg-Usterud var den eneste av fire norske menn som tok seg til finale da kvalifiseringen ble avviklet sent lørdag. Kvinnenes kvalifisering måtte vente til søndag morgen, og Christiansen sikret seg finaleplass med 2.-plass i sitt heat med poengsummen 85,0.

I finalen noen timer senere slo hun knockout på konkurrentene med 90,6 poeng i sitt første forsøk, som ga klar ledelse.

4. PLASS: Felix Stridsberg Usterud ble nummer fire i California. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
4. PLASS: Felix Stridsberg Usterud ble nummer fire i California. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Ny norsk suksess

Hun måtte nøye seg med 81,0 poeng i annet forsøk, men ingen av de andre greide å tukte hennes poengsum, og dermed ble det seier.

Dermed ble det norsk seier for annen helg på rad. For en uke siden vant Johanne Killi rennet i Snowmass. Hun var ikke med denne gang.

Nærmest Christiansen kom den svenske verdenscuplederen Jennie-Lee Burmansson. De fem verdenscuprennene i slopestyle for kvinner denne sesongen har hatt fem ulike vinnere.

I verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

Rett utenfor pallen

I mennenes finale seiret canadiske Teal Harle med 94,2 poeng, som han oppnådde i siste forsøk. Andi Ragettli fra Sveits og Evan McEachran fra Canada plasserte seg også foran Stridsberg-Usterud, som fikk 89,6 i siste forsøk. Nordmannen var 1,8 poeng fra pallplassering.

Også i klassen for menn har verdenscuprennene denne sesongen hatt fem ulike vinnere. Ragettli leder sammenlagt foran Øystein Bråten, som ikke var med i helgen. Ferdinand Dahl, som mislyktes i kvalifiseringen i Mammoth Mountain, er nummer fire.

Stridsberg-Usterud klatret med søndagens prestasjon til 14.-plass.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer