Christina blir Norges første bikini-proff

Vil leve av å vise frem kroppen.

(Dagbladet): Tidligere i høst ble Christina Strøm Fjære amatør-verdensmester i bikini fitness i Kiev i Ukraina - mindre enn ett år etter at hun deltok i sin første konkurranse.

Den gang var hun usikker på om hun ville satse for fullt på en profftilværelse, men nå sier hun til Dagbladet at hun har bestemt seg. Fra og med neste år blir hun Norges første bikiniproff.

I utgangspunktet var planen hennes å delta i Arnold Classic Europe i Madrid førstkommende helg. Det utgår nå.

- Jeg har blitt anbefalt å trekke meg fra Arnold Classic Europe i og med at jeg nå har bestemt meg for å bli proff. Jeg drar nedover og heier på de andre og skal ha en fotoshoot. Neste konkurranse for min del blir nok en proffkonkurranse i 2014. Det er stor vekst og økt interesse for sporten da, så hvem vet hvordan det blir fremover, sier hun.

Norges første Da Dagbladet snakket med henne etter seieren, fortalte hun at det først og fremst er i USA man virkelig kan leve av det. Markedet er mye større der borte, men det er også vanskeligere å hevde seg. Strøm Fjære sier nå at hun nok ikke flytter over Atlanterhavet med en gang.

- Det gjelder å være litt taktisk om man skal komme noen vei som europeer, derfor blir nok de første konkurransene i Europa der jeg er på hjemmebane. Så får vi se hvordan det går. Hvis man skal leve av det er det ikke bare inntekter fra konkurranser som gjelder, men også sponsorer og magasiner. Da kan det være greit å «bo der det skjer».

Og hun beveger seg også ut i relativt ukjent farvann. Dette er det ingen norske som har gjort dette før henne.

- Det er vel stort sett ingen nordmenn som lever av det på heltid. Jeg blir Norges første bikiniproff, dog er det noen få norske proffer som konkurrerer i andre grener. Bodybuilding, bodyfitness etc. Noen ender med å flytte noen år og satser skikkelig, mens andre konkurrerer bare i noen få proffkonkurranser, sier Strøm Fjære.

Norsk representant Norge er likevel ikke uten representanter i bikini-klassen i Madrid. Lone Norås, som ble norgesmester forrige helg, skal forsøke å forsvare Norges ære.

18-åringen var også med i VM der Strøm Fjære stakk av med seieren, men fikk ikke helt det resultatet hun ønsket seg. Likevel var det ikke noe som stresset henne.

- Jeg er fortsatt ung, og jeg må bare ta med meg erfaringene fra stevnet, og tenke på hva jeg kan gjøre bedre i framtida. Jeg er bare 18, og stresser ikke, sa hun til Dagbladet den gang.