Christina sa nei til skrekkfilmrolle

Og bladet «Mann» nekter å gi opp nakenfotografering.

ETTERTRAKTET: Christina Vukicevic får ukentlig forespørsler om alt fra å løpe hekk i ballkjole til å prøvespille for skrekkfilmer, men hun takker nei til det aller meste. - Jeg har aldri hatt behov for å vise meg fram på noen måte, sier 24-åringen til Dagbladet da vi møter henne i Florida. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet.
ETTERTRAKTET: Christina Vukicevic får ukentlig forespørsler om alt fra å løpe hekk i ballkjole til å prøvespille for skrekkfilmer, men hun takker nei til det aller meste. - Jeg har aldri hatt behov for å vise meg fram på noen måte, sier 24-åringen til Dagbladet da vi møter henne i Florida. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet.Vis mer

KISSIMMEE (Dagbladet): Christina Vukicevic har til tross for at hun bare er 24 år, vært Norges beste hekkeløper i en årrekke.

Men jenta som har vokst opp i Ski, like utenfor Oslo, har ikke bare gjort seg bemerket på friidrettsbanen. Hun er blitt en like ettertraktet figur i sladderspaltene.

Da Dagbladet møter henne like utenfor Orlando i Florida, forteller hun om alt hun takker nei til.

Hun pleier å si ja til intervjuer med de største avisene og tv-kanalene, men antallet forespørsler hun sender i retur er langt høyere.

- Jeg sier nei til 80 prosent av det jeg blir spurt om. Det kommer så mye rart. Det jeg gjør er stort sett intervjuer med aviser og tv, sier hun.

Nei til Alfa 24-åringen, som møter verdensener Sally Pearson under Bislett Games på torsdag, forteller om en hel haug merkelig forespørsler.

- Jeg ble blant annet spurt om å prøvespille til «Fritt Vilt 3», sier hun.

- Vurderte du det?

- Nei, absolutt ikke. Skulle jeg vært «Fritt Vilt-Christina», da? Jeg vil gjerne fortsette å være friidrettsutøver, jeg.

Hekkeløperen forteller at noen av de andre tingene hun har takket nei til, er å teste biler for Vi Menn og løpe hekk i ballkjole og høyhælte sko.

Det hun ikke forstår er at herremagasinene ikke gir opp å forsøke å få henne til å kaste klærne.

- Jeg har fått forespørsler om det mange ganger. Jeg forstår ikke behovet til jenter som vil stille opp i FHM og Mann og sånn. Mann har faktisk spurt meg fire ganger, og sist kom det en forespørsel fra Alfa. De skjønner tydeligvis ikke at jeg ikke er sånn, sier hun.

Seriøst image Christina forteller at det er oppveksten hennes som har gjort at det er blitt viktig for henne å ha et seriøst image som idrettsutøver.

- Jeg har alltid vært veldig klar på hva jeg vil stille opp på. Hvis folk vil snakke om idretten, så stiller jeg selvfølgelig opp på det — det er jo det jeg lever av. Men jeg har aldri hatt behov for å vise meg fram på noen måte, sier hun til Dagbladet.

Et av årets store høydepunkter, Bislett Games, er bare tre dager unna for Christina.

Bortsett fra OL i London og EM i Helsinki, er det på Bislett hun virkelig ønsker å prestere.

Seieren foran et fullsatt stadion i fjor står nemlig fortsatt som et av de største øyeblikkene i karrieren. Det har imidlertid ikke gått helt etter planen i innledningen på denne sesongen.

I Ostrava snublet 24-åringen over den første hekken, mens i Florø lørdag, løp hun inn til 13,39.

Drømmen til Christina er uansett å slå sin personlige rekord på 12,74 - gjerne på Bislett på torsdag.

- Jeg er veldig lei den tida, så jeg håper jeg vil slette den i år. Jeg føler ikke at det er en tid som representerer meg som hekkeløper, men det må jeg bare leve med til jeg leverer bedre tider, rett og slett. Jeg vet jeg kan løpe fortere, sier hun.