AVLYSER SESONGEN: Christina Vukicevic sliter med Mortons nevrom som er en kraftig nervebetennelse.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
AVLYSER SESONGEN: Christina Vukicevic sliter med Mortons nevrom som er en kraftig nervebetennelse. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Christina Vukicevic avlyser sesongen

- Dette er kjempetungt.

Christina Vukicevic innser at hun ikke kommer til å konkurrere i år, selv om hun var gjennom en vellykket operasjon i foten torsdag.

Hun har slitt med det som kalles Mortons nevrom siden februar. Det er snakk om en kraftig nervebetennelse som gjør at det vil gå minst seks uker før hun er tilbake på et nivå, der hun kan belaste foten maksimalt.

- Dette er kjempetungt. Legen sa at det var snakk om en kraftig betennelse, og han antydet at jeg kanskje kunne regne med å være tilbake i konkurranse helt mot slutten av sommeren.

- Dermed tror jeg absolutt ikke at jeg kommer til å satse på å konkurrere i år, for grunnlaget mitt på grunn av denne betennelsen er altfor dårlig. Jeg har jo ikke fått trent skikkelig siden i februar, sier Christina Vukicevic til NTB.

Hun vet at det ikke vil være mulig for henne å være med på noen av de store stevnene i år, der VM i Moskva, lag-EM i Gateshead og Bislett Games er de største målene. Det betyr at hun mister et stort internasjonalt mesterskap for tredje år på rad, og det er tungt for motivasjonen.

- Til høsten kommer jeg til å sette meg ned med meg selv. Da må jeg gjøre opp status. Jeg må se hvordan det går med foten, med kroppen generelt og med motivasjonen. Det blir avgjørende for om jeg i det hele tatt kommer til å satse videre, sier 25-åringen.

Annen gang Det er annen gang i karrieren at Vukicevic blir rammet av Mortons nevrom. Hun var gjennom en operasjon for det samme i 2005, men hun var ikke så hardt angrepet den gangen. Det er snakk om en nervebetennelse i foten som gir store smerter.

- Jeg kjente at noe ikke var helt som det skulle være i februar. Da fikk jeg også en voldsom hevelse i foten, men jeg tenkte ikke så mye på det, så jeg fortsatte å trene helt til jeg nesten ikke var i stand til å gå.

- En legeundersøkelse viste hva som var galt, time for operasjon ble bestilt, og nå har jeg vært gjennom operasjonen. Det skjedde torsdag i Oslo. Alt i forbindelse med operasjonen gikk bra, men jeg kommer til å være sengeliggende i to uker med beinet i været. Deretter vil det ta ytterligere fire uker før jeg kan belaste beinet normalt igjen, forteller Vukicevic. Det betyr at sesongen vil være godt i gang før hun kan gjenoppta treningen.

- Jeg vet hva som kreves for å prestere på topp, men med det manglende treningsgrunnlaget jeg har hatt siden februar, vil det være umulig for meg å nå et godt nivå i år, sier hun, samtidig som hun avlyser sesongen.

Til Moskva Christina Vukicevic sier til NTB at hun kommer til å være med i miljøet, selv om hun i sommer ikke kommer til å være aktiv selv. Hun har heller ikke gitt opp håpet om å bli med til VM i Moskva. — Du skal ikke se bort fra at jeg kommer til å dukke opp i Moskva under VM, men ikke som aktiv. Dersom det blir VM-tur på meg, kommer jeg til å være der på jobb, kanskje som ekspertkommentator eller noe, sier hun.

- Friidrett er jo noe jeg har holdt på med hele livet. Det er kjempemorsomt, så jeg kommer til å følge godt med, men samtidig vet jeg at det er tøft på toppen. Jeg vet også hvor mye som kreves for å være blant de beste, og med det lange treningsavbrekket jeg har hatt til nå i år, vil det være umulig for meg å henge med, forteller hun.

Foreløpig ligger hun rett ut hjemme i Nord-Spania. Der kommer hun til å oppholde seg i noen uker, men i sommer satser hun på å være en del hjemme i Norge. Det er trolig i Norge hun kommer til å avgjøre om karrieren skal gå videre eller ikke. Men den avgjørelsen tar hun ikke før til høsten.

(NTB)