Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Christina Vukicevic blir løpetrener for unge jenter

Klar for ny rolle.

TENKER NYTT: Christina Vukicevic er Norges beste hekkeløper gjennom tidene. I fjorårets VM var hun ekspert for TV 2. Nå blir hun trener. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
TENKER NYTT: Christina Vukicevic er Norges beste hekkeløper gjennom tidene. I fjorårets VM var hun ekspert for TV 2. Nå blir hun trener. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Christina Vukicevic har bestemt seg for å bli løpetrener for unge jenter. Det skriver kursselskapet «How2Run» i en pressemelding.

- Vi gleder oss veldig over å ha fått en kapasitet som Christina på laget. Flere jenter enn noen gang starter med løping. Men mange synes løping er slitsomt, og med riktig løpeteknikk erfarer mange at løpingen er lettere og mer moro. Økt utholdene styrke er sentralt i How2Runs filosofi for bedre teknikk. Det er få i Norge som har kjørt mer styrkeøvelser og drilløvelser enn Christina, så hun vil være en perfekt veileder og inspirator for jenter som ønsker berdre løpeteknikk, sier treningsekspert og initiativtaker Kari Uglem.

Legger opp? Det går ikke fram av pressemeldingen om Christina Vukicevic har planer om å gjenoppta sin egen friidrettskarriere ved siden av.

I november sa NRK-ekspert og tidligere OL-vinner, Vebjørn Rodal, til Dagbladet at han i praksis mener at Vukicevic har lagt opp.

26-åringen er Norges desidert beste kvinnelige hekkeløper gjennom tidene.

Hun tok i sin tid sølv både i junior-VM og junior EM og kan vise til en 4. plass fra EM i 2010. Den personlige rekorden hennes på 100 meter på 12,74 fra 2009 er fortsatt norsk rekord.

Skal ha kurs De siste årene har imidlertid hekkeprinsessen slitt med å oppnå gode tider. Hun mistet VM i 2011 med skade, OL i London på grunn av dårlig form og valgte å stå over 2013-sesongen på grunn av en ankeloperasjon og manglende motivasjon.

Vukicevic vil ha kurs for både grupper og individuelle løpere framover.

- Det blir først og fremst på kveldstid. Vi er blitt enige om en avtale på ubestemt tid, sier Uglem.

Christina Vukicevic har ikke svart på Dagbladets henvendelser i ettermiddag.

Hele Norges coronakart