Christina Vukicevic gjør comeback: - Føler jeg har enda mer inne

- En gledelig beskjed.

GJØR COMEBACK: Etter å ha tatt en pause fra friidretten i tre år, gjør Christina Vukicevic comeback. I mellomtiden har hun blant annet figurert som ekspertkommentator for TV 2.
Foto: Jon Wiik / NTB scanpix
GJØR COMEBACK: Etter å ha tatt en pause fra friidretten i tre år, gjør Christina Vukicevic comeback. I mellomtiden har hun blant annet figurert som ekspertkommentator for TV 2. Foto: Jon Wiik / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For tre år siden forsvant hun ut av friidretten. Nå har Christina Vukicevic (27) funnet tilbake motivasjonen, og gjør comeback. Hun satser mot OL i 2016.

- Jeg har på en måte aldri virkelig lagt opp, bare tatt en veldig lang pause. Men nå kjenner jeg at jeg virkelig har lyst til å gjøre dette. Lysten er det eneste som har manglet før, sier Vukicevic til NRK.

Faktisk har hun brukt de siste sju månedene på å trene til et comeback.

- Grunnen til at jeg vil tilbake, er at jeg føler jeg har enda mer inne. Jeg tror jeg kan bli bedre enn jeg var, sier hun.

- Gledelig beskjed Sportssjef i Norges Friidrettsforbund, Ronny Nilsen, synes det er en gledelig beskjed å få.

- Det er helt klart en gledelig beskjed at hun ønsker å satse igjen, og har funnet tilbake gleden og motivasjonen, sier Nilsen til Dagbladet.

Selv om det er vanskelig å svare på hvor lenge det går før hun er tilbake i toppform, tror sportssjefen at vi får se henne tilbake i godt slag.

- Christina har vært i aktivitet i disse tre årene. Jeg tror nok vi får se henne tilbake i godt slag, sier Nilsen.

La opp Vukicevic er Norges desidert beste kvinnelige hekkeløper gjennom tidene.

Hun tok i sin tid sølv både i junior-VM og junior EM og kan vise til en 4. plass fra EM i 2010. Den personlige rekorden hennes på 100 meter på 12,74 fra 2009 er fortsatt norsk rekord.

Men 27-åringen slet også i sin karriere med skader. Hun mistet VM i 2011 med skade, OL i London på grunn av dårlig form og valgte å stå over 2013-sesongen på grunn av en ankeloperasjon og manglende motivasjon.

Nå gjør hun altså comeback. Overfor NRK sier Vukicevic at hun kommer til å konkurrere allerede i sommer.

Trenes av faren Hekkeløperen har også gjenopptatt samarbeidet med faren Petar, etter at de to brøt i 2013. Også hans samarbeid med Friidrettsforbundet ble avsluttet samme år.

Generalsekretær i NFIF, Kjetil Hildeskor, sier til Dagbladet at forbundet ikke legger noe hinder for at Vukicevic skal trene med faren sin.

- Det er gledelig at hun gjør comeback, og vi ønsker henne velkommen tilbake, sier Hildeskor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer