GJØR COMEBACK: Etter å ha tatt en pause fra friidretten i tre år, gjør Christina Vukicevic comeback. I mellomtiden har hun blant annet figurert som ekspertkommentator for TV 2.
Foto: Jon Wiik / NTB scanpix
GJØR COMEBACK: Etter å ha tatt en pause fra friidretten i tre år, gjør Christina Vukicevic comeback. I mellomtiden har hun blant annet figurert som ekspertkommentator for TV 2. Foto: Jon Wiik / NTB scanpixVis mer

Christina Vukicevic gjør comeback: - Føler jeg har enda mer inne

- En gledelig beskjed.

(Dagbladet): For tre år siden forsvant hun ut av friidretten. Nå har Christina Vukicevic (27) funnet tilbake motivasjonen, og gjør comeback. Hun satser mot OL i 2016.

- Jeg har på en måte aldri virkelig lagt opp, bare tatt en veldig lang pause. Men nå kjenner jeg at jeg virkelig har lyst til å gjøre dette. Lysten er det eneste som har manglet før, sier Vukicevic til NRK.

Faktisk har hun brukt de siste sju månedene på å trene til et comeback.

- Grunnen til at jeg vil tilbake, er at jeg føler jeg har enda mer inne. Jeg tror jeg kan bli bedre enn jeg var, sier hun.

- Gledelig beskjed Sportssjef i Norges Friidrettsforbund, Ronny Nilsen, synes det er en gledelig beskjed å få.

- Det er helt klart en gledelig beskjed at hun ønsker å satse igjen, og har funnet tilbake gleden og motivasjonen, sier Nilsen til Dagbladet.

Selv om det er vanskelig å svare på hvor lenge det går før hun er tilbake i toppform, tror sportssjefen at vi får se henne tilbake i godt slag.

- Christina har vært i aktivitet i disse tre årene. Jeg tror nok vi får se henne tilbake i godt slag, sier Nilsen.

La opp Vukicevic er Norges desidert beste kvinnelige hekkeløper gjennom tidene.

Hun tok i sin tid sølv både i junior-VM og junior EM og kan vise til en 4. plass fra EM i 2010. Den personlige rekorden hennes på 100 meter på 12,74 fra 2009 er fortsatt norsk rekord.

Men 27-åringen slet også i sin karriere med skader. Hun mistet VM i 2011 med skade, OL i London på grunn av dårlig form og valgte å stå over 2013-sesongen på grunn av en ankeloperasjon og manglende motivasjon.

Nå gjør hun altså comeback. Overfor NRK sier Vukicevic at hun kommer til å konkurrere allerede i sommer.

Trenes av faren Hekkeløperen har også gjenopptatt samarbeidet med faren Petar, etter at de to brøt i 2013. Også hans samarbeid med Friidrettsforbundet ble avsluttet samme år.

Generalsekretær i NFIF, Kjetil Hildeskor, sier til Dagbladet at forbundet ikke legger noe hinder for at Vukicevic skal trene med faren sin.

- Det er gledelig at hun gjør comeback, og vi ønsker henne velkommen tilbake, sier Hildeskor.