UTE: Etter eget ønske er Christina Vukicevic foreløpig ikke på landslaget denne sesongen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
UTE: Etter eget ønske er Christina Vukicevic foreløpig ikke på landslaget denne sesongen. Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer

Christina Vukicevic ikke lenger på landslaget

Forbundet holder døra åpen.

Christina Vukicevic er ikke med på elitelaget i friidrett for 2013, men det er noe hun har ønsket selv, skriver sportssjef Ronny Nilsen i en pressemelding.

Friidrettsforbundet offentliggjorde i ettermiddag hvilke ti utøvere som tilhører elitelaget for i år, og en skadet Christina Vukicevic er ikke inne blant de ti.

- Christina har gitt beskjed om at hun ønsker å vente med å signere kontrakt til hun ser hvordan operasjonen går. Dette er noe jeg har full forståelse for. Vi håper selvfølgelig at hun blir med oss videre, så døren står helt klart åpen for henne, sier sportssjef Nilsen i en presseuttalelse.

Skal opereres
Det ble tidligere i våres kjent at Vukicevic sliter med en skade i foten. Hun må gjennom en operasjon for å bli helt bra, og det som er klart er at hun mister deler av den sesongen som starter om halvannen måned.

Det er det tredje året på rad at Vukicevic, som var en av de mest profilerte friidrettsutøverne her i landet, blir rammet av skadeproblemer.

Hun mistet VM i koreanske Daegu i 2011 og OL i London i fjor på grunn av skader, og nå starter også 2013-sesongen med skadeproblemer for henne.

Ti utøvere
Ronny Nilsen har tatt ut ti utøvere til elitelaget i år. Dersom Christina Vukicevic gjennomgår en vellykket operasjon, kan laget altså bli utvidet med henne.

De ti som er kommet gjennom nåløyet er sprinteren Ezinne Okparaebo (BUL), mellomdistanseløperen Ingvill Måkestad Bovim (Gular), langdistanseløperen Karoline Bjerkeli Grøvdal (Vidar), lengdehopperen Margrethe Renstrøm (Tjalve), høydehopperen Tonje Angelsen (Trondheim), sprinteren Jaysuma Saidy Ndure (BUL), mellomdistanseløperen Henrik Ingebrigtsen (Sandnes), spydkasteren Andreas Thorkildsen (Kristiansand), spydkasteren Runar Steinstad (Runar) og sleggekasteren Eivind Henriksen (Tjalve).

Bortsett fra at Christina Vukicevic ikke er med på laget, er det ingen overraskelser verken i positiv eller negativ retning ved uttaket.

Mange vil også merke seg spesielt at paralympicsutøveren Runar Steinstad med bronse fra paralympics i London i fjor er funnet verdig en plass på laget.

VM og lag-EM
De to store målene for norsk friidrett i 2013-sesongen blir lag-EM i Newcastle, der Norge igjen er med i super league, den beste gruppen.

Det blir en skikkelig utfordring å beholde plassen blant de 12 beste friidrettsnasjonene i Europa. Mesterskapet går 22. og 23. juni.

Deretter er det VM i Moskva, og der må målet bli å slå den sølvmedaljen Andreas Thorkildsen sikret Norge i mesterskapet for to år siden.

Thorkildsen er med også i år, og han er supertent på å komme tilbake på topp etter heller svak innsats i London-OL i fjor.

Også Henrik Ingebrigtsen, fjorårets europamester på 1500 meter, kan komme med en skikkelig overraskelse i Moskva. Det er nok de to største norske medaljehåpene.

Ronny Nilsen legger ikke skjul på at det kan bli aktuelt å utvide elitegruppen senere i sommer, men foreløpig er det satt et tak på ti utøvere og med Christina Vukicevic på vent.

(NTB)