Christina Vukicevic må opereres i foten

Er tverrplattfot.

MÅ OPERERES: Christina Vukicevic mister deler av utendørssesongen fordi hum må gjennom en operasjon i foten om noen uker. Her fra EM i Helsinki i fjor sommer. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
MÅ OPERERES: Christina Vukicevic mister deler av utendørssesongen fordi hum må gjennom en operasjon i foten om noen uker. Her fra EM i Helsinki i fjor sommer. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hekkedronning Christina Vukicevic må opereres i foten på grunn av en nerveirritasjon.

Det melder Olympiatoppen i ettermiddag.

Den norske rekordholderen har i to måneder vært plaget av en irritasjon i en nerve i foten, og det er bestemt at hun skal opereres.

- En lettelse
- Jeg ønsker å operere foten fordi jeg i lengre tid har hatt svært vondt. Dessverre er jeg disponert for denne plagen fordi jeg er tverrplattfot. I 2005 gjennomførte jeg en tilsvarende operasjon, da mellom tredje og fjerde tå. Det skal bli en lettelse å operere, bli kvitt smertene og rett og slett få bedre livskvalitet, sier Christina Vukicevic.

Skaden har gitt betydelige smerter, og redusert kvaliteten på treningen. På grunn av operasjonen mister Vukicevic sesongstarten og deler av årets utendørssesong.

Tilstanden betegnes som Mortons nevrinom, og er en fortykning i nerven mellom andre og tredje tå (regnet fra stortåen) på høyre fot. 

Forsiktig opptrening
Operasjonen vil ifølge Olympiatoppen bli gjennomført om noen uker, og Vukicevic må påregne 1-2 uker på krykker etterpå, og deretter en periode med forsiktig opptrening.

- Det er åpenbart at sesongstarten ryker for mitt vedkommende, så får jeg sammen med legen etter hvert vurdere utsiktene og mulighetene for resten av sesongen, sier Vukicevic, som brøt samarbeidet med pappa Petar Vukicevic tidligere i år.

25-åringen har to trøblete sesonger bak seg.

I 2011 mistet hun blant annet VM i Sør-Korea og NM på grunn av en lårskade.

I fjor nådde hun aldri opp til sitt beste nivå. Under EM i Helsinki, der hun var en opplagt medaljekandidat, ble hun slått ut i semifinalen.

Vukicevic ble likevel tatt ut til OL i London, men hekkeløperen trakk seg fra mesterskapet fordi hun ikke var i den formen hun ønsket å være.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer