UTE:  De norske curlingherrene greide ikke å ta seg videre fra grunnspillet under curling-VM i Canada. Plasteret på såret er at de likevel sikret en billett til neste års OL i Sotsji. Foto: AP Photo / Jonathan Hayward / NTB Scanpix
UTE: De norske curlingherrene greide ikke å ta seg videre fra grunnspillet under curling-VM i Canada. Plasteret på såret er at de likevel sikret en billett til neste års OL i Sotsji. Foto: AP Photo / Jonathan Hayward / NTB ScanpixVis mer

Christoffer Svae: - Det har vært et rotterace

De norske curlingherrene ute av VM.

Skip Thomas Ulsrud og det norske curlinglaget avsluttet grunnspillet med 11-3-seier over Russland, men klarte ikke å ta seg videre i VM i Canada torsdag.

De norske curlinggutta endte med seks seirer og fem tap og var ikke blant de fire beste lagene som gikk videre.

Skottland vant grunnspillet med 8-3 (vunnet-tapt), mens Sverige, Danmark og Canada hadde sju seirer og fire tap hver.

Endte på femteplass Norge avsluttet sterkt med en klar seier mot Russland, og russerne ga opp etter seks omganger. Likevel holdt det ikke for Norge, som var avhengig av at resultater i de andre kampene gikk deres vei for å sikre omspill om den siste sluttspillplassen.

Men etter svensk 11-7-seier over vertsnasjon Canada, endte Norge på femteplass.

- Det har vært et rotterace i år og et utrolig jevnt felt. Alle slo alle, sa toer Christoffer Svae til NTB.

Tidligere på kvelden tapte Norge 7-9 mot USA. Tross nedturen i VM, kan curlinggutta likevel glede seg over at de sikret seg billett til Sotsji-OL neste år.

Det norske laget besto av Thomas Ulsrud, Christoffer Svae, Thomas Løvold, Håvard Vad Petersson og Markus Høiberg. Alle fem var i aksjon i siste kamp. Torger Nergård deltok ikke i VM. Han var hjemme i Norge på grunn av familieforøkelse.

(NTB)