Ciao Italia!

At konspirasjonsteoriene løper løpsk på gata i Italia, er like sikkert som at Italia reiser hjem i dag. Sjøl AC Milan-spiller Jon Dahl Tomassons danske trøst kan ikke stoppe det.

LISBOA (Dagbladet): -  Jeg føler med de italienske spillerne, sier Tomasson til Dagbladet. -  Jeg kjenner mange av dem meget godt. Og jeg vet at jeg får det svenske folket mot meg når jeg sier dette:

-  Danmark og Italia er de to beste lagene i gruppa, og jeg ville likt å se begge videre til kvartfinalene.

Om igjen på Rai Uno

Danmarks brente kjempesjanser gikk om og om igjen på Italias hovedkanal Rai Uno i går kveld. Jeg vet ikke hva de sa, det så bare ut som om de tok det uten sinne. Men det var ingen normal fotballdebatt i Italia i går kveld - det var bare skuffelse og frustrasjon.

Fordi Danmark- Sverige endte 2- 2.

Resultatet alle hadde snakket om på forhånd.

Likevel:

Det tok Italia 93 minutter og 30 sekunder i det hele tatt å få noe å bråke om. Først da scoret Cassano seiersmålet mot Bulgaria. Men jubelen varte ikke mer enn noen sekunder - Sverige hadde nemlig også scoret på overtid rett nede i EM-gata i Porto.

Og dermed var det slutt.

-  Jeg tviler ikke på at kampen Danmark-Sverige har foregått på korrekt vis, sier Italias landslagstrener Giovanni Trappatoni.

-  Dumt for Norge

Åge Hareide så Italia fra tribuneplass og liker meget dårlig det faktum at vår første VM-motstander er ute av EM. Norges landslagstrener hadde helst sett italienerne gå helt til topps. Ikke fordi han har spesielle sympatier i den retningen, men fordi han tenker på Norge.

Og hele tida har ment at et Italia i festrus vil være en enklere motstander enn et Italia i sint bakrus.

-  Det passer oss dårlig, sier Åge Hareide til Dagbladet. -  Nå blir det skiftninger både i laget og sikkert også på trenersida. Men sånn er det - fotball er et spill som har en egen evne til å skape voldsom dramatikk.

-  Og det som skjedde på to baner denne kvelden, er jo helt utrolig.

Når bråket og skuffelsen rundt Danmark og Sveriges deling får lagt seg, vil det gå opp for Italia hvorfor de må reise fra EM ubeseiret. De har ikke vært flinke nok foran mål.

-  Du så det i denne kampen også, sier Hareide. -  Etter en svak førsteomgang, og sjøl om de måtte fram på 0- 1 (straffe Petrov) og fikk en tidlig utlikning (Perrotta), så klarte de aldri å skape et skikkelig offensivt trøkk mot bulgarerne.

NORDISK FORBRØDRING: Danske Jesper Grønkjær (over) jubler over kvartfinaleplass med svensk landslagstrøye. Svenske Henke Larsson koser seg med sin danske. 2-2 var et perfekt resultat for våre naboer.