Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ciljan: - Skrekken med fotballen

Føler med kvestede Wasilewski.

BISLETT (Dagbladet.no): Bildene av taklingen på Anderlechts Marcin Wasilewski har gått verden rundt de siste dagene.

Leggen til den polske høyrebacken brakk av som en tørr kvist i møtet med knottene til Axel Witsel - og til vemmelse for de spillere, tilskuere og TV-seere ble foten hengende og dingle i lufta.

Per Ciljan Skjelbred vet bedre enn de fleste hvordan det oppleves å bli offer for en brutal takling. Og selv om han ikke har sett TV-bildene av situasjonen fra Belgia, gjorde stillbildene inntrykk på 22-åringen fra Rosenborg.

- Disse skadene skjer for ofte i fotballen. Ingen liker å se sånt, det er skrekken med fotballen å få sånne taklinger mot seg, sier Skjelbred til Dagbladet.

Tok halvannet år

Selv var han 18 år gammel og norsk fotballs store komet da Olympiakos' Ieroklis Stoltidis gjorde seg - i hvert fall for en liten periode - til den mest forhatte mannen i Norge.

GRISETAKLING: Slik så det ut da Ieroklis Stoltidis brakk leggen på Per Ciljan Skjelbred i 2005. 
Foto: Roger Svalsrød / SCANPIX .
GRISETAKLING: Slik så det ut da Ieroklis Stoltidis brakk leggen på Per Ciljan Skjelbred i 2005. Foto: Roger Svalsrød / SCANPIX . Vis mer

Grekeren satte inn en voldsom takling i en Champions League-kamp på Lerkendal, og påførte Skjelbred brudd i begge leggbeinene, samt at ankelen føk ut av ledd.

Det tok lang tid før han var tilbake på samme nivå som før skaden.

- Redselen for at det skulle skje igjen gikk fort over. Det var verre med det sportslige. Det tok ett år, kanskje halvannet år, å komme tilbake. Opptreningen var lang - og veldig mye treningstid gikk tapt, sier han.

- Det er synd for spilleren, og selvsagt for klubben. Han må ta seg god tid på å komme tilbake.

Utestengt i 11 kamper

Stoltidis slapp i sin tid unna med gult kort som eneste reaksjon. Det gjorde ikke Witsel - som i går ble suspendert fra Standard Lieges neste 11 kamper. Dermed får han ikke spille igjen før 23. november.

For Marcin Wasilewski vil det ta langt lenger til å komme tilbake på banen. Da Skjelbred brakk beinet 23. november 2005, var han første gang tilbake i RBK-drakta 9. mars året etter.

LANG VEI TILBAKE: Per Ciljan Skjelbred var tilbake på banen tre og en halv måned etter beinbruddet. Men det tok tid før han var på samme nivå som før skaden. 
Foto: Morten Holm / SCANPIX
LANG VEI TILBAKE: Per Ciljan Skjelbred var tilbake på banen tre og en halv måned etter beinbruddet. Men det tok tid før han var på samme nivå som før skaden. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media