Ciljan: - Skrekken med fotballen

Føler med kvestede Wasilewski.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT (Dagbladet.no): Bildene av taklingen på Anderlechts Marcin Wasilewski har gått verden rundt de siste dagene.

Leggen til den polske høyrebacken brakk av som en tørr kvist i møtet med knottene til Axel Witsel - og til vemmelse for de spillere, tilskuere og TV-seere ble foten hengende og dingle i lufta.

Per Ciljan Skjelbred vet bedre enn de fleste hvordan det oppleves å bli offer for en brutal takling. Og selv om han ikke har sett TV-bildene av situasjonen fra Belgia, gjorde stillbildene inntrykk på 22-åringen fra Rosenborg.

- Disse skadene skjer for ofte i fotballen. Ingen liker å se sånt, det er skrekken med fotballen å få sånne taklinger mot seg, sier Skjelbred til Dagbladet.

Tok halvannet år

Selv var han 18 år gammel og norsk fotballs store komet da Olympiakos' Ieroklis Stoltidis gjorde seg - i hvert fall for en liten periode - til den mest forhatte mannen i Norge.

Grekeren satte inn en voldsom takling i en Champions League-kamp på Lerkendal, og påførte Skjelbred brudd i begge leggbeinene, samt at ankelen føk ut av ledd. Det tok lang tid før han var tilbake på samme nivå som før skaden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer