Ciljan og Tettey nekter å tenke på benken

Tøff kamp om plassene på RBKs midtbane.

MANCHESTER (Dagbladet.no): Utlendingene strømmer til Tippeligaen, og det er ikke lett for norske unggutter å spille seg til en fast plass på laget.

Per Ciljan Skjelbred (19) og Alexander Tettey (20) har noen av de tøffeste jobbene i norsk fotball. RBK-juvelene kjemper om en plass på midtbanen til seriemesterne - og der er det trangt om plassen.

- Det er bare kult og positivt at det er en skikkelig kamp om plassene, sier Skjelbred til Dagbladet.no.

- Respekt

I tillegg til Tettey og Ciljan, er Marek Sapara, Vidar Riseth, Roar Strand, Didier Konan, Abdoulrazak Traoré og Jan Gunnar Solli (på vei bort) spillere som kan fylle midtbanerollene i Rosenborg.

Det kan skremme mer rutinerte spillere enn de to unggutta som denne uka har vært på landslagssamling i Manchester. De mener det er utelukkende positivt.

- Det betyr bare at hvis du får en plass på laget, så er det noe det står virkelig respekt av. Dessuten er det veldig lærerikt for oss som fortsatt er unge, sier Per Ciljan Skjelbred.

Trygg på masse spill

BALLGUTTER PÅ SAMLING: Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey må bære baller under landslagssamlingen i Manchester. Foto: STIAN HARALDSEN
BALLGUTTER PÅ SAMLING: Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey må bære baller under landslagssamlingen i Manchester. Foto: STIAN HARALDSEN Vis mer

Han var fantastisk god for halvannet år siden, før han ble kvestet i kampen mot Olympiakos i Champions League.

Han trengte langt tid på å trene seg opp igjen, og hadde ikke et skikkelig treningsgrunnlag forrige sesong. Denne vinteren har Ciljan trent godt, og nå er han klar for å kjempe om de ettertraktede plassene på Rosenborgs midtbane.

- Frykter du å sitte på benken?

- Nei, jeg er trygg på at jeg kommer til å spille en del. Jeg vil spille mest mulig, men det er samtidig ikke noen nødvendighet for meg å spille 90 minutter i hver eneste kamp.

- Skal ha den plassen

Alexander Tettey sier han har fått gode signaler fra trenerteamet på Lerkendal, og frykter heller ikke lite spilletid.

- Jeg føler at det har løsnet litt for meg i den venstre indreløper-rollen. Så når serien starter, da skal jeg ha den plassen, sier en offensiv Tettey til Dagbladet.no.

- Med tanke på det jeg har gjort på banen i fjor høst og i vinter, mener jeg at jeg har kvaliteter til å bidra.

Ciljan og Tettey nekter å tenke på benken

Denne vinteren har det nok en gang vært en debatt i Fotball-Norge om det høye antallet utlendinger i Tippeligaen. Tettey mener at de snart nærmer seg taket på Lerkendal.

- Klubben må ikke glemme å satse på oss, de unge spillerne som er i klubben. Men jeg skjønner jo også at de vil forsterke laget, for vi trenger erfaring og mange spillere med tanke på målet vårt om Champions League-spill neste høst.

FRYKTER IKKE TRESMAK I BAKEN: Per Ciljan Skjelbred er trygg på at han får mye spilletid denne sesongen.
SKAL STARTE: Alexander Tettey er fast bestemt på at han skal ha kjempet seg til en plass i startelleveren når Tippeligaen blåses i gang.