Ciljan på tribunen da Hamburg tapte sin fjerde på rad

Har aldri rykket ned fra Bundesligaen - nå lever de farlig.

I KRISE: Hamburg er det eneste laget som har spilt på øverste nivå hele tida siden Bundesligaen ble innført i 1963. Men etter fire tap på rappen nærmer Hamburg seg nedrykksstreken. Foto:  EPA/PETER STEFFEN
I KRISE: Hamburg er det eneste laget som har spilt på øverste nivå hele tida siden Bundesligaen ble innført i 1963. Men etter fire tap på rappen nærmer Hamburg seg nedrykksstreken. Foto: EPA/PETER STEFFENVis mer

Per Ciljan Skjelbred var igjen henvist til tribunen da lagkameratene i Hamburg tapte 1-2 borte for Wolfsburg. Den sportslige krisen i den tyske storklubben fortsetter for fullt.

 Mens Wolfsburg henger med i kampen om europacupplassene, blir situasjonen stadig mørkere for Skjelbreds klubb. Formen minner om den svake trenden fra sesongstarten. Seks kamper er spilt siden forrige Hamburg-seier.

Fredag holdt laget nullen til pause, men minuttet etter sidebytte headet vertenes Mario Mandzukic inn 1-0 med sitt 10. mål for sesongen. Marcus Berg kvitterte med en pen lobb like etter, men Marcel Schäfer sørget for at alle poengene ble igjen i Wolfsburg med sin scoring kvarteret før slutt.

Wolfsburg klatret til 8.-plass med 37 poeng, mens Hamburg med 27 er tre hakk over nedrykk på 14.-plass. To poeng skiller ned til Freiburg på kvalifiseringsplass, mens Hertha Berlin på nest siste er ytterligere to bak.

Et nedrykk ville være katastrofe for Hamburg og trener Thorsten Fink. Klubben er den eneste som har spilt på øverste nivå hele perioden siden Bundesliga ble innført i 1963.

(NTB)