Ciljan venter med å signere ny RBK-kontrakt

- Holder alle muligheter åpne, sier rådgiveren.

(Dagbladet.no): Per Ciljan Skjelbred har halvannet år igjen av sin nåværende kontrakt med RBK. Klubben og spilleren har vært i forhandlinger, og er fortsatt ikke helt i mål. Men fungerende sportsdirektør Erik Hoftun er optimist.

- Det ser bra ut. Han har ikke skrevet under, men vi regner med at det skjer i løpet av 14 dager, sier han.

Skjelbreds rådgiver Andreas Ekker sier at de hele tiden har hatt en god dialog med Rosenborg, men ønsker ikke å kommentere tidsaspektet.

- Hvis vi velger å bli i Rosenborg, skal det ikke være noe problem for Per å få en god kontrakt. Men vi velger å se an litt til hva som skjer i overgangsvinduet. Vi holder alle muligheter åpne, nettopp fordi vi vet at det er interesse fra store fotballnasjoner, sier Ekker til Dagbladet.no.

Newcastle-interesse

Men det er ikke snakk om å hoppe på det første tilbudet som kommer seilende inn fra utlandet.

- Vi ser på totalpakka. Det er viktig for Per å komme til en klubb og til en trener som gir Per de beste vilkårene for å bli en så god fotballspiller som han kan bli, sier Ekker. 

Premier League-klubben Newcastle skal være interesserte i Per Ciljan Skjelbred, melder det engelske nyhetsbyrået Press Association (PA).

FØLGES AV MANGE: Mange klubber fra store fotballnasjoner følger Per Ciljan Skjelbred. Derfor avventer Rosenborg-juvelen før han skriver ny kontrakt med trønderne. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
FØLGES AV MANGE: Mange klubber fra store fotballnasjoner følger Per Ciljan Skjelbred. Derfor avventer Rosenborg-juvelen før han skriver ny kontrakt med trønderne. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

Ekker sier at han ikke har fått noen konkret henvendelse fra Kevin Keegans klubb.

- Vi vet jo at mange klubber følger med, men må forholde oss til det som er konkret. Det kan godt hende Newcastle har sett på ham uten at vi har full oversikt over det, sier Ekker.

I Rosenborg er man ikke uvant med at det er spekulasjoner om 21-åringens framtid, men sier at de heller ikke har fått noen konkrete henvendelser fra noen klubber akkurat nå.

- Vi har ikke hørt noe fra noen om Per nå, sier fungerende sportsdirektør Erik Hoftun til Dagbladet.no.

- Vil veldig gjerne beholde ham

For Rosenborg er det selvsagt meget ønskelig å forlenge med juvelen. Både for å beholde ham så lenge som mulig, og for å få mer penger ved et eventuelt salg.

- Per er en spiller vi veldig gjerne vil beholde, sier Hoftun.

- Hvor lenge er det mulig for Rosenborg å beholde ham?

Ciljan venter med å signere ny RBK-kontrakt

- Det er det umulig å svare på. Det kommer mye an på hvordan han presterer på landslaget eller i europacup, som er gode utstillingsvinduer for ham.

Må vurdere stort bud

Men alt har som kjent sin pris, også Per Ciljan Skjelbred.

- Den dagen det kommer en klubb som vil legge veldig mye penger på bordet, må vi vurdere det, sier Erik Hoftun.

Skjelbred har blitt sett av en rekke storklubber, men fortsatt har det ikke kommet noe konkret ut av interessen.

- Vi vet at det er flere interesserte klubber som har sett ham både på klubb- og landslagsnivå, men ingen har kommet med et konkret bud, sier Ekker.

INTERESSERT?</B> Newcastle med manager Kevin Keegan er den ferskeste klubben til å bli knyttet til Skjelbred.