Cipollini for fjerde gang

Italieneren Mario Chipollini tok sin fjerde strake etappeseier da han vant dagens 223 kilometer lange etappe i Tour'en. Esteren Jaan Kirsipuu ble nummer tre og beholdt ledertrøya.

Chipollini brøt en barriére lørdag, da han vant den sjuende etappen. Aldri tidligere har den spurtsterke italieneren vunnet en Tour-etappe etter de seks første dagene, men denne gang lyktes han.

Også i dag ble spurten avgjørende, da feltet kom samlet mot mål. Chipollini tro til for fullt og sikret Saeco-laget nok en triumf.

Men nå er det trolig slutt for spurterne. Søndag er det tempoetappe, og da tar andre spesialister over, før rytterne gjør seg klare til fjellklatringen.

Tro ut

Dramatikken var stor på oppløpet, da tyske Erik Zabel tro ut av pedalene og var like ved å lage kjempekaos på oppløpet. Etter en fantastisk balanse-manøver og en ridetur på stangen klarte han å holde seg på sykkel. En gedigen massevelt ble såvidt avverget.

Da Zabel var borte kunne Cipollini trå alene over mål, fulgt av australske Stuart O'Grady og Jaan Kirsipuu fra Estland.

Førstnevnte holder koken sammenlagt, det samme gjør Kirsipuu som har den gule ledertrøya for sjette dag på rad. Han leder med 14 sekunder på Chipollini og 34 på O'Grady.

Etter søndagens tempoetappe må nok esteren se langt etter den gule trøya. Amerikaneren Lance Armstrong er en av mange, sterke tempokjørere. Går alt som det skal er det trolig han som kan ikle seg gult søndag ettermiddag.

Stor ledelse

Dagens etappe var severdig, i likhet med flere av de tidligere. De franske rytterne Lylian Lebreton og Stephane Heulot forlot feltet allerede etter 25 kilometers sykling. Heylot ga seg og slapp seg ned i feltet, men Lebreton ble i front og fikk selskap av Jacky Durand etter 170 kilometer. På det meste hadde denne duoen over 8 minutters ledelse, men da våknet hovedfeltet.

Frontrytterne ble kjørt inn da fem kilometer gjensto og for sjue nde dag på rad kom feltet samlet til mål.

(NTB-Reuters)