Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cissé brakk beinet

Liverpools franske spiss mister VM.

(Dagbladet.no:) Frankrike - Kina 3-1. Blåtrøyene spilte onsdag kveld den siste oppkjøringskampen før VM og bare ti minutter inn i oppgjøret ble Djibril Cissé båret av banen.

- Cissé ble fraktet rett på sjukehuset der han blir operert. Han har et åpent brudd på skinnebeinet, forklarte Frankrikes trener Raymond Domenech ifølge Soccernet.

Liverpool-spissen mister dermed VM, men muligheten for et klubbskifte kan også bli utsatt. Seinest i går ble det meldt at styreformannen i Marseille var i Liverpool for å overtale LFC til å selge spissen.

Aktuelle erstattere i VM-troppen er Nicolas Anelka (Fenerbache) og Ludovic Giuly (Barcelona).

Innbytteren scoret

Cissé ble Frankrikes toppscorer i kvaliken med fire mål. Dersom denne skaden er alvorlig, er det ikke første gang franskmannen er uheldig. Han brakk beinet to steder i oktober 2004, i hans første sesong i Liverpool. Da var han ute i et halvt år.

David Trezeguet kom inn for Liverpool-spilleren og han scoret Frankrikes ledermål fra kloss hold etter en halvtime. Dette var hans 32. landslagssmål.

68 minutter ut i 2. omgang utliknet Zhi Zheng for Kina, og det så lenge ut til å gå mot uavgjort.

VM OVER - FØR DET VAR BEGYNT: Djibril Cissé hadde fryktelig vondt, og måtte bæres av banen etter bare ti minutter. Foto: REUTERS
VM OVER - FØR DET VAR BEGYNT: Djibril Cissé hadde fryktelig vondt, og måtte bæres av banen etter bare ti minutter. Foto: REUTERS Vis mer

Rett før slutt ble imidlertid den franske æren reddet av det selvmål av Yun Wang. Thiery Henry (hans 33. på landslaget) fastsatte sluttresultatet til 3-1 på overtid.

Zinedine Zidane spilte sin siste kamp på fransk jord, men det gikk nok ikke slik han hadde håpet på - bort sett fra at Frankrike vant. Midtbanespilleren bommet nemlig på straffe i Saint-Etienne.

Han ble selv felt, og skled da han skulle sette ballen i mål - den gikk høyt over.

Spania vant - så vidt

Spania vant onsdag kveld 2-1 mot Kroatia, etter mål av Mariano Pernia - og Fernando Torres på overtid. Pablo Ibanez scoret et selvmål, som ga kroaterne ledelsen etter et snaut kvarter.

Australia slo ikke overraskende Liechtenstein, takket være scoringer av Mike Sterjovski, Josh Kennedy og John Aloisi. Også her ble det et selvmål: Lucas Neill satte ballen i eget nett etter åtte minutter.

SKLED: Zinedine Zidane skled da han skulle sette straffen i mål, og ballen gikk høyt over.
FRYKTER BEINBRUDD: En langvarig skade vil gjøre dobbelt så vondt for Cissé. Han har blitt koblet til flere klubber, men få vil ta sjansen på å kjøpe en spiller som er skadd.
BRAKK BEINET: Djibril Cissé brakk beinet to steder i en kamp mot Blackburn forrige sesong. Da var han ute i et halvår.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media