Cissé dropper protesten mot egen klubb

Har trent alene mens lagkameratene har vært på treningsleir.

SLUTT PÅ PROTESTEN: Newcastles Papiss Cisse har blitt enig med Newcastle om å bære reklame for kredittselskapet Wonga. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB Scanpix
SLUTT PÅ PROTESTEN: Newcastles Papiss Cisse har blitt enig med Newcastle om å bære reklame for kredittselskapet Wonga. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Newcastle-spiller Papiss Cissé er enig med Newcastle om å spille med lagets draktsponsor Wonga på drakta kommende sesong, det melder BBC. Angriperen har lenge protestert mot draktsponsoren.

Årsaken er at klubbens drakter kommende sesong skal prydes med reklame for kredittselskapet Wonga. Cissé, som er troende muslim, har vist misnøye med klubbens sponsorvalg, og hevdet at det strider mot hans tro å reklamere for et slikt selskap. Sharialoven forbyr noen å tjene penger (renter) på en lånevirksomhet.

Han nektet blant annet å være med Newcastle på treningsleir på grunn av uenigheten. 28-åringen har tilbydd seg å trene med en en veldedighetsorganisasjon som logo i stedet for Wonga, men dette forslaget har klubben avvist.

Nylig ble Newcastle-spilleren observert mens han spilte på casino, noe som også er ulovlig ifølge sharialoven. Om det var dette som førte til enigheten om bruk av sponsornavnet Wonga vites imidlertid ikke. Han har også blitt hetset på nettet etter protesten.

Papiss Cissé har vært en viktig brikke for «The Magpies» etter sin ankomst i januar 2012. Senegaleseren har scoret 21 ganger på sine 50 kamper i Premier League.