Citroen tilbake i 2007

Loeb tar ett år i privat team.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Citroen har bekreftet at de vil returnere til rally-VM med et fabrikklag i 2007. Sebastien Loeb vil kjøre en privat Citroen Xsara neste sesong.

Den franske bilfabrikanten som kan sikre seg konstruktørtittelen under Rally Katalunia til helgen står over neste sesong, men bekrefter nå at de vil gjøre comeback i 2007.

– Som et resultat av FIAs nye tekniske retningslinjer har vi bestemt oss for å returnere til rally-VM så fort som mulig. De nye retningslinjene gjør at vi når våre budsjetter, og det er ikke noe som nå står i veien for at vi kommer tilbake i denne sporten, sier teamsjef Guy Fréquelin.

Citroen verdensmester Sebastien Loeb vil kjøre en privat Xsara WRC neste sesong, melder Citroen. I 2007 kommer de med en ny C4 WRC som skal kjøres av den franske verdensmesteren.

Citroen har vunnet konstruktørmesterskapet i rally-VM de to siste årene, og har vunnet førermesterskapet i år og i fjor med Sebastien Loeb.

Kun en tynn teori kan frata Citroen konstruktørtittelen i år. De leder med 30 poeng på Peugeot med to runder igjen å kjøre.

Peugeot kan maksimalt ta 36 poeng på de to siste rundene, men må da ta dobbelseier både i Rally Katalunia og Rally Australia.

(ANB)

TREKKER SEG ETT ÅR: Citroen bekrefter at de bare står over 2006-sesongen. Foto: Scanpix/Epa
TREKKER SEG ETT ÅR: Citroen bekrefter at de bare står over 2006-sesongen. Foto: Scanpix/Epa Vis mer
VERDENSMESTER: Uten Citroens VM-team i ryggen kjører Sebastien Loeb i en privat Citroen over nyttår.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer