City-avansement i fare etter sterk Ajax-seier

Slapp inn tre i Amsterdam.

(Dagbladet): Ajax - Manchester City 1-3

Champions League-avansementet henger i en tynn tråd for Roberto Mancini og Manchester City.

Ajax snudde 0-1 til 3-1-seier på Amsterdam Arena og tok med det sine første poeng i årets Champions League.

De regjerende Premier League-mesterne er med det fem poeng bak Real Madrid og seks poeng bak Borussia Dortmund i gruppe D.

City scoret først Etter en god Ajax-start tok City ledelsen etter tyve minutter. Samir Nasri fikk god tid i Ajax-feltet og skrudde ballen fint i det lengste hjørnet.

Like før pause utlignet Siem de Jong etter selv å ha startet angrepet. de Jong slo ballen ut til høyre før han stormet mot City-feltet. Der fikk han ballen og satt den kontant i mål.

Niklas Moisander økte til 2-1 for hjemmelaget etter en flott Christian Eriksen-corner. Finske Moisander fikk stå alene i feltet, og headet ballen sikkert i mål.

Eriksen-scoring Ti minutter etterpå økte Ajax til 3-1.

Christian Eriksen sneik seg elegant forbi to-tre City-spillere og skjøt fra 20 meter. Gael Clichy prøvde å blokkere skuddet, men ballen gikk via benet til franskmannen og satt med det Joe Hart ut av spill.

City kastet innpå det de hadde av angripere på benken, og skapte flere store muligheter mot slutten. De lyseblå klarte imidlertid ikke å score flere mål på Amsterdam Arena, og Champions League-avansementet henger med det i en meget tynn tråd.