KLARE FOR CHAMPIONS LEAGUE: Manchester City ble tirsdag klare for Champions League neste sesong etter å ha beseiret Tottenham på eget gress. Foto: Reuters / Nigel Roddis / Scanpix
KLARE FOR CHAMPIONS LEAGUE: Manchester City ble tirsdag klare for Champions League neste sesong etter å ha beseiret Tottenham på eget gress. Foto: Reuters / Nigel Roddis / ScanpixVis mer

City beklager «pinlig» klubb-guide

Lagde «Bløffernes guide til Manchester City» etter at Champions League-plassen var spikret.

LIVESTUDIO LØRDAG: Manchester City møter Stoke til FA Cup-finale på Wembley!

(Dagbladet): Peter Crouchs selvmål sørget mandag for at Manchester City er klare for Champions League-kvalifisering neste sesong.

Dagen etter la klubben ut en guide om blant annet klubbens historie og mest kjente spillere på sine hjemmesider.

Guiden var ment for «nye supportere» som klubben vil tiltrekke seg nå som de er i Champions League og kjemper om troféer.

Etter store protester blant egne supportere på internett har klubben beklaget guiden.

- På Twitter har folk kalt guiden for pinlig, og jeg beklager til de mest hardbarka supporterne for misforståelsen. Jeg trodde det var åpenbart at artikkelen ikke var ment for de og det var ikke meningen å være nedlatende, sier klubbens PR-ansvarlige Richard Ayers ifølge Guardian.

«Bluffers guide» Guiden tilbyr korte fakta om klubben, for eksempel: «Hvis noen spør hva hjemmebanen vår heter: City of Manchester Stadium».

Den forklarer også hvorfor City-fansen vender ryggen til spillerne når laget scorer, når klubbsangen «Blue Moon» ble skrivet og når den synges. Andre historiske fakta som når klubben sist spilte FA Cup-finale (1981) og sist de vant et trofé (1976) ble også fortalt i guiden.

- Det har vært flere folk som har kommet til nettsidene våre, og vi merker at flere interesserer seg for klubbens historie, atmosfære og spillerne i klubben. Det er de vi har forsøkt å hjelpe, folk som kommer utenfra og ikke kjenner historien vår, sier Ayers.

Han er selv ny i klubben, og sier at det var han som tok initativet til guiden.

- Det var ikke et oppriktig forsøk i å hjelpe folk å være fans. Det var mer en forklaring for de som for eksempel lurte på hva «The Poznan» er. Jeg visste ikke mye om historien selv, og ville vite mer.

PS! Finalen i FA Cupen spilles lørdag klokka 1600, og går direkte på Viasat Fotball.

THE POZNAN: - Hvis vi scorer mot Stoke og noen mer erfarne City-supportere spør om du vil bli med på en 'Poznan', ikke si 'Ja, gjerne det. Jeg vil ha en dobbel med is'. Bare snu deg rundt, putt armene rundt sidemannen og hopp opp og ned, skriver City om supporternes feiring i klubb-guiden.Foto: AP Photo / Jon Super / Scanpix
THE POZNAN: - Hvis vi scorer mot Stoke og noen mer erfarne City-supportere spør om du vil bli med på en 'Poznan', ikke si 'Ja, gjerne det. Jeg vil ha en dobbel med is'. Bare snu deg rundt, putt armene rundt sidemannen og hopp opp og ned, skriver City om supporternes feiring i klubb-guiden.Foto: AP Photo / Jon Super / Scanpix Vis mer