City bekrefter Dzeko-kjøp

- Ønsket i hele Europa, sier Mancini.

SCORET MOT UNITED: Edin Dzeko har allerede satt ballen i mål på Old Trafford, for Wolfsburg mot United i fjorårets Champions League. Nå skal han spille for City. Foto: AFP/ANDREW YATES
SCORET MOT UNITED: Edin Dzeko har allerede satt ballen i mål på Old Trafford, for Wolfsburg mot United i fjorårets Champions League. Nå skal han spille for City. Foto: AFP/ANDREW YATESVis mer

• Fotballstudio: Premier League i kveld og i morgen kveld

Manchester City henter Wolfsburg-spissen Edin Dzeko.

City-manager Roberto Mancini bekreftet på dagens presse- konferanse  at klubbene er enige om en overgangssum.

Kvart milliard I britisk presse meldes det at 24-åringen koster City omlag en kvart milliard kroner. Den store bosnieren ble koblet til en rekke klubber, men Mancini tror han blir klar for Eastlands i løpet av uka.

- Vi har avtalt en overgangssum. Han er en god spiller, og alle lagene i Europa vil ha ham. Men nå har vi en viktig kamp mot Arsenal å se fram til, så jeg skal snakke med ham etter den, sier Mancini ifølge nyhetsbyrået PA.

Denne sesongen har Dzeko scoret ti ligamål for Wolfsburg, forrige sesong ble det 22. Totalt står han med 84 på 142 kamper i bundesligaen.

Stor, sterk og rask Wolfsburg-trener Steve McClaren sier ifølge Daily Telegraph at bosnieren er skreddersydd for Premier League og City.

- Han er en veldig god spiller, og det gjenspeiles i prisen. han er en stor kar, sterk og også rask. Men han har også bra teknikk, sier den tidligere englandssjefen.

- Men aller viktigst er han en målscorer, som scorer med venstre, høyre og hodet. Han scorer alle typer mål. Det er hva City får. Han blir et godt kjøp for dem.

City møter Arsenal borte i morgen, og Dzeko kan tidligst debutere mot Leicester i FA-cupen søndag.

I toppkampen mot Arsenal må City klare seg uten David Silva og Mario Balotelli, begge sliter med kneskader.

Ikke gullkandidat?
- Det blir et stort problem for oss, sier Mancini og legger til at ligatoerne uansett ikke er en gullfavoritt.

- Arsenal, Chelsea, United og Tottenham har alle mer erfaring enn oss. Antakelig vil ett av de fire lagene vinne tittelen. Vi ønsker bare å jobbe og forbedre oss, sier italieneren.

SKADD LØRDAG: David Silva er ute mot Arsenal, etter at han pådro seg en skade mot Blackpool lørdag. EPA/FOTOSPORTS/ROBIN PARKER
SKADD LØRDAG: David Silva er ute mot Arsenal, etter at han pådro seg en skade mot Blackpool lørdag. EPA/FOTOSPORTS/ROBIN PARKER Vis mer