- City betaler 480 mill. for Tevez

Nesten dobbelt så mye som først antatt.

SVINDYR BUTIKK: Ifølge den seriøse avisa The Times kommer Manchester Citys til å ha brukt nærmere 850 millioner kroner totalt på Carlos Tevez i overgangssum og lønn dersom argentineren fullfører sin femårskontrakt. Foto: REUTERS/Darren Staples
SVINDYR BUTIKK: Ifølge den seriøse avisa The Times kommer Manchester Citys til å ha brukt nærmere 850 millioner kroner totalt på Carlos Tevez i overgangssum og lønn dersom argentineren fullfører sin femårskontrakt. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): -Spør du meg er han ikke verdt pengene, provoserte Sir Alex Ferguson etter at byrival Manchester City sikret seg Carlos Tevez i sommer. Den gangen ble prislappen anslått til 260 millioner kroner for den lille argentineren.

Det spørs hva Ferguson sier om han leser dagens utgave av The Times. Den seriøse avisa skriver nemlig at den totale regningen for Carlos Tevez kommer opp i 47 millioner pund - tilsvarende 480 millioner kroner. 

I så fall knuser han den britiske overgangsrekorden, og suser inn på femteplass over de dyreste fotballspillerne gjennom tidene, bare «slått» av Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Kaká og Zinedine Zidane.

To offshore-selskaper

Ifølge The Times vil den første utbetalingen på 15 millioner pund følges opp av to enda større på 16 millioner, men beløpet vokser med ytterligere 3,5 millioner pund dersom Manchester City skulle vinne Champions League mens Tevez er i klubben. I så fall runder prislappen en halv milliard norske kroner.

Det var MSI og rådgiver Kia Joorabchian som eide Tevez før han gikk til Manchester City. Den røde naboen i byen vegret seg lenge for å betale summen selskapet krevde for argentineren (antatt å være ca. 260 millioner kroner), og gikk til slutt med på å punge ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer