Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- City betaler 480 mill. for Tevez

Nesten dobbelt så mye som først antatt.

SVINDYR BUTIKK: Ifølge den seriøse avisa The Times kommer Manchester Citys til å ha brukt nærmere 850 millioner kroner totalt på Carlos Tevez i overgangssum og lønn dersom argentineren fullfører sin femårskontrakt. Foto: REUTERS/Darren Staples
SVINDYR BUTIKK: Ifølge den seriøse avisa The Times kommer Manchester Citys til å ha brukt nærmere 850 millioner kroner totalt på Carlos Tevez i overgangssum og lønn dersom argentineren fullfører sin femårskontrakt. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

|||(Dagbladet.no): -Spør du meg er han ikke verdt pengene, provoserte Sir Alex Ferguson etter at byrival Manchester City sikret seg Carlos Tevez i sommer.

Den gangen ble prislappen anslått til 260 millioner kroner for den lille argentineren.

Det spørs hva Ferguson sier om han leser dagens utgave av The Times. Den seriøse avisa skriver nemlig at den totale regningen for Carlos Tevez kommer opp i 47 millioner pund - tilsvarende 480 millioner kroner. 

I så fall knuser han den britiske overgangsrekorden, og suser inn på femteplass over de dyreste fotballspillerne gjennom tidene, bare «slått» av Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Kaká og Zinedine Zidane.

To offshore-selskaper

HAR TJENT GROVT PÅ TEVEZ: MSI og rådgiver Kia Joorabchian. Foto: AFP PHOTO/CHRIS YOUNG
HAR TJENT GROVT PÅ TEVEZ: MSI og rådgiver Kia Joorabchian. Foto: AFP PHOTO/CHRIS YOUNG Vis mer

Ifølge The Times vil den første utbetalingen på 15 millioner pund følges opp av to enda større på 16 millioner, men beløpet vokser med ytterligere 3,5 millioner pund dersom Manchester City skulle vinne Champions League mens Tevez er i klubben. I så fall runder prislappen en halv milliard norske kroner.

Det var MSI og rådgiver Kia Joorabchian som eide Tevez før han gikk til Manchester City. Den røde naboen i byen vegret seg lenge for å betale summen selskapet krevde for argentineren (antatt å være ca. 260 millioner kroner), og gikk til slutt med på å punge ut.

Men da hadde Tevez allerede bestemt seg for å trekke i lyseblått.

The Times hevder de styrtrike araberne i City utbetaler fantasibeløpet til to offshore-selskaper, men uten at Joorabchian har bidratt til å oppklare hvem disse menneskene er.

SKADET: Tevez kan ikke være med mot Arsenal i dag, og kanskje heller ikke mot Manchefster United neste helg. Foto: AP Photo/Ezequiel Pontoriero
SKADET: Tevez kan ikke være med mot Arsenal i dag, og kanskje heller ikke mot Manchefster United neste helg. Foto: AP Photo/Ezequiel Pontoriero Vis mer

84,5 millioner pund totalt

Men Citys utlegg på Tevez stopper ikke der. For mannen skal selvsagt ha til salt i grøten også - og vel så det - og har en ukelønn på rundt 145 000 pund. I løpet av femårskontrakt blir det 37,5 millioner pund. Og 37,5 + 47 blir 84,5 millioner pund som Tevez vil koste City totalt. Selv sjeikene i Abi Dhabi United Group kan fort merke den summen i sine tilsynelatende utømmelige lommer.

Tevez har i hvert fall vist seg å være ekstremt god butikk for MSI, som skal ha tjent minst 50 millioner pund på spissen siden de kjøpte rettighetene fra Boca Juniors i 2004.

Om han blir det for City gjenstår å se. Argentineren er uaktuell til dagens kamp mot Arsenal etter å ha skadet kneet i landskamp, og han kan også gå glipp av neste helgs storkamp mot Manchester United.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling