City-boss måtte beklage etter Rösler-feiring

Begikk selve kardinalsynden.

I SALATEN: Manchester City-styreformann Garry Cook ble buet ut av egne fans da han klarte å introdusere Uwe Rösler til Manchester Uniteds Hall of Fame i går.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGSTON
I SALATEN: Manchester City-styreformann Garry Cook ble buet ut av egne fans da han klarte å introdusere Uwe Rösler til Manchester Uniteds Hall of Fame i går.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGSTON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Uwe Rösler fikk en opptur etter avskjedigelsen i Viking da han fikk æren av å bli introdusert i Manchester Citys Hall of Fame før kampen mot Hull i går.

Dessverre for tyskeren klarte City-formann Garry Cook å legge en demper på feiringen.

Cook presterte nemlig å ønske Rösler velkommen til Manchester Uniteds hall of fame da han tok mikrofonen på Citys hjemmebane. Det var ikke populært blant fansen, som buet styreformannen av banen.

Forsnakkelse
I går kveld gikk det så langt at Cook måtte gi en skriftlig beklagelse til Citys supportere.

- Det å nevne Manchester United på den måten er ikke noe vi ønsker av styreformannen på en så spesiell kveld, men faktum er at det var en forsnakkelse, sier Kevin Parker, generalsekretær i Citys supporterklubb.

- Det hadde akkurat blitt vist noen bilder av Rösler som scoret mot United. Det var trolig det som plantet frøet i Garrys hode. En del fans var opprørte der og da, men de må huske på hvor mye han har gjort for å bringe klubben nærmere supporterklubben, sier Parker.

I går kveld nærmet det seg opprør på City-forumet Blue Moon, men det har roet seg etter Garry Cooks uforbeholdne unnskyldning.

- Jeg ville hatet det dersom Garry hadde bestemt seg for å trekke seg på grunn av noe sånt bare fordi et par fans overreagerte, sier Kevin Parker.

- Det ville vært svært skadelig for Manchester City. Dette viser bare at Garry er et menneske. Han er ikke en automatisk markedsføringsmaskin fra Nike, sier Parker.

Garry Cook møtte supporterklubben personlig før avspark mot Hull.

Svennis med samme tabbe
Uwe Rösler spilte 181 kamper og scoret 65 mål for Manchester City, og regnes som en legende i klubben. Han har besøkt City flere ganger etter at spillerkarrieren var over.

Tidligere City-manager Sven Göran Eriksson begikk forøvrig en liknende blunder da Valeri Bojinov ankom fra Fiorentina for knapt 70 millioner kroner i 2007.

Svennis startet pressekonferansen med å spørre hvordan det føltes for bulgareren å komme til Manchester United..

Det lyktes ikke Dagbladet å oppnå kontakt med Rösler søndag formiddag
.

HEDRET: Tidligere Viking-trener Uwe Rösler ble innlemmet i Citys Hall of Fame i går.
Foto:  Alf Ove Hansen / SCANPIX .
HEDRET: Tidligere Viking-trener Uwe Rösler ble innlemmet i Citys Hall of Fame i går. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX . Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer