UTE I KULDA: Joe Hart kom bare til oppvarmingen på Britannia Stadium lørdag ettermiddag. Kampen mot Stoke måtte han se fra benken. Foto: NTB Scanpix
UTE I KULDA: Joe Hart kom bare til oppvarmingen på Britannia Stadium lørdag ettermiddag. Kampen mot Stoke måtte han se fra benken. Foto: NTB ScanpixVis mer

City-bråket: - Du kan kalle det brutalt. Men bør noen bli overrasket?

Pep Guardiola nekter å bruke keeper Joe Hart. 

Stoke - Manchester City 1-4 (2-0)

Manchester City tok sin andre seier for sesongen da Stoke ble slått 4-1 på Britannia Stadium lørdag ettermiddag. Sergio Agüero og Nolito ble Citys store spillere med to mål hver.

Nok en gang måtte mangeårig førstekeeper Joe Hart (29) se kampen fra benken. Nyansatt trener - Pep Guardiola - har gjort det klart at han ikke har kvalitetene han ser etter hos en keeper. Spanjolen ønsker en sisteskanse som nærmest kan fungere som en sweeper og som er god med ballen i beina.

Det er angivelig ikke Hart.

Krystallklar

I målkalaset mot Stoke sto argentinske Willy Caballero (34) i mål. Alt tyder på at Hart ser seg om etter en annen klubb. Det internasjonale overgangsvinduet stenger 31. august.

FULL POTT: Manchester City la seg i ryggen på byrival Manchester United med lørdagens seier. Foto: NTB Scanpix
FULL POTT: Manchester City la seg i ryggen på byrival Manchester United med lørdagens seier. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tidligere Liverpool-spiller og nå spaltist i Daily Mail - Jamie Carragher - tar opp keeperproblematikken i Manchester City i lørdagens spalte. Situasjonen skaper uro og bråk i kulissene.

Men Carragher er krystallklar:

- Jeg synes ikke synd på Hart. Han har hatt 12 måneder på seg til å forberede at Guardiola skulle komme. Du kan kalle det brutalt. Men bør noen bli overrasket? spør Carragher.

- Det Guardiola gjør er ikke uvanlig til ham å være. I sin første trenerjobb, i Barcelona, kvittet han seg med Ronaldinho og Deco. Dette var nøkkelspillere på laget til Frank Rijkaard som vant Champions League i 2006. Han gjorde det samme med Samuel Eto'o.

Ny seier

Foreløpig går ikke trekket med Hart utover Citys prestasjoner. Sergio Agüero sendte laget i ledelsen på straffespark etter 27 minutter. Ni minutter seinere økte han til 2-0 på en heading.

Stoke reduserte ved Bojan fire minutter etter pause. Straffesparket var omdiskutert. Dommer Mike Dean mente Raheem Sterling var aktiv med hendene.

Fire minutter før slutt satte Nolito endelig punktum med 3-1 til City. Og bare for å gjøre det skikkelig ille for Stoke: Fem minutter på overtid økte han til 4-1.

- Vi er glade nå, sa Guardiola til Sky Sports etter storseieren.