CITY-SPILLER: Bersant Celina har fått Pep Guardiola som trener. Foto: Scanpix
CITY-SPILLER: Bersant Celina har fått Pep Guardiola som trener. Foto: ScanpixVis mer

City-Celina med avsløring etter Guardiolas ankomst: - Det er ikke like mye kjefting som før

Bersant Celina forteller at det er kamp om oppmerksomheten i Manchester City når Pep Guardiola er på treningsfeltet. – Alle vil vise seg fram, sier 19-åringen.

Det er knyttet store forventninger til den spanske managerprofilen som nylig tok over ansvaret etter Manuel Pellegrini i Manchester City. Laget har vunnet to ligatitler siden styrtrike sjeik Mansour fra Abu Dhabi kjøpte klubben i 2008, men City har fortsatt til gode å gå helt til topps ute i Europa. Forrige sesong ble laget slått ut i semifinalen i mesterligaen av Atlético Madrid.

Nå er håpet at Guardiola, som vant Europas gjeveste klubbturnering to ganger med Barcelona (2009 og 2011), skal hente hjem mesterligatrofeet til den lyseblå delen av Manchester.

I forrige uke startet oppkjøringen, neste uke tar Guardiola med seg Bersant Celina og resten av City-laget til Kina.

– Det har vært bra. Han er en veldig bra trener, og han prøver å hjelpe alle mye. Han snakker spesielt mye med oss som er unge, forteller Celina til NTB.

– Det er veldig mye som er nytt. Det er intensive treninger og mye fokus på taktikk.

Motivert City-gjeng

På sin første pressekonferanse som City-manager poengterte Guardiola at alle spillerne skal få sjansen til å vise seg fram i løpet av sommeren.

Foreløpig har 45-åringen forsterket laget med Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund), Nolito (Celta) og Oleksandr Zintsjenko (Ufa), og høyst sannsynlig blir det flere kjøp før overgangsvinduet stenger om halvannen måned.

Celina forteller at det har vært kamp om oppmerksomheten på treningsfeltet de første dagene.

– Alle vil vise seg fram, og alle er veldig motivert. Spillerne har begynt å jobbe litt hardere, og det er ikke like mye kjefting som før, sier Fjell-gutten.

19-åringen opplever Guardiola som en dyktig og streng trener som også kan by på humor.

Har temperament: Celina sier at Pep Guardiola er streng, men at det ikke er like mye kjefting på trening nå. Guardiola kan riktignok bli veldig sint. Her kjefter han på en fjerdedommer for to år siden. Video: Eurosport. Vis mer

– Han er snill, hyggelig og morsom. Han liker å ha det gøy, men er veldig seriøs når det kommer til fotball. Enten så hører du på han og gjør som han sier, hvis ikke er det ingen vits.

Tror på Guardiola-fotballen

Neste uke starter kampen om en plass i elleveren for alvor, når laget reiser på turné til Kina.

Manchester City innleder oppholdet med en treningskamp mot den tyske seriemesteren Bayern München onsdag i neste uke. Fem dager senere blir det et aldri så lite Manchester-derby i Beijing når Guardiola og José Mourinho (United) møtes for første gang med sine nye klubber i en treningsturnering. Borussia Dortmund er Citys andre motstander.

– Hva jeg vil er enkelt. Jeg vil ha tilbake ballen så fort som mulig. Når vi har ballen skal vi skape sjanser. Så enkelt er det, men jeg må selvfølgelig tilpasse med de spillerne jeg har tilgjengelig, forklarte Guardiola på pressekonferansen da han ble spurt hvordan han ønsker City skal spille.

Celina, som debuterte i fjorårssesongen under Pellegrini, tror Guardiola-fotballen kan passe ham godt.

– Jeg føler jeg kan spille i flere posisjoner i hans system. Helst offensivt midtbane eller kant, mener norsk-kosovaren.

– Han liker meg godt og sier jeg må bruke teknikken min.

Om det blir utlån eller ikke på Celina neste sesong blir avklart etter sommeroppkjøringen. (©NTB)